Kravas aizgāja, bet mēs sēdējām: Latvijā alternatīvu vietā meklē vainīgos

© Sputnik / Сергей Мелконов / Pāriet pie mediju bankasПодъездные пути Рижского железнодорожного вокзала
Подъездные пути Рижского железнодорожного вокзала - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Jau gadsimta sākumā Krievija sāka novirzīt savas kravas uz iekšzemes ostām, taču Latvijā neviens īsti negatavojās kravu apgrozījuma sarukumam. Tagad LDz nāksies samazināt darbinieku skaitu un, iespējams, pat "līst" valsts budžetā.

RĪGA, 30. janvāris — Sputnik. No Krievijas tranzītā ienākošo kravu apjomu krišanās nesagādāja pārsteigumu transporta un loģistikas nozarei Latvijā – par to daudz tika spriests jau 2016. gadā, taču neviens nereaģēja. Tagad nākas strādāt situācijā, kāda nu ir izveidojusies, paziņoja satiksmes ministrs Tālis Linkaits, radio Baltkom ēterā.

Бедность и нищета - Sputnik Latvija
Tranzīts, bankas un algas nav galvenais: ekonomists atradis, par ko uzlielīt Latviju

Ministrs konstatēja, ka kravu apgrozījuma samazināšanās tendence ir saskatāma – tā esot saistīta ar atsevišķu veidu kravām. Ogļu cenas pasaules biržās krītas, zūd interese. Politiķis atgādināja, ka tendence sākās 2000. gadu sākumā, jo Krievija būvēja pati savas ostas, un nekāds jaunums tas nav.

Pēc viņa vārdiem, krīze nebija negaidīta, taču kravu pārvadājumu un pārkraušanas apjomu sarukumam bija iespējams sagatavoties labāk.

Politiķis atcerējās, kā lasījis rakstus 2016. gadā, kuros eksperti brīdināja par notikumu tālāko attīstību, piemēram, centra "Certus" pētījumus, arī Vjačeslavs Dombrovskis par to runājis un rakstījis, taču neviens nereaģēja. Taču tagad jāstrādā jau pašreizējā situācijā, atzina Linkaits.

Viņš informēja, ka izmaiņas "Latvijas dzelzceļa" valdes sastāvā radīja nepieciešamība optimizēt procesus.

Linkaits atcerējās, ka jau iepriekšējai LDz valdei teicis: jāsamazina izdevumi un jāsagatavojas, taču uzņēmums nav reaģējis. Kad augusta beigās tika iecelti jauni LDz valdes locekļi, viņu pirmais uzdevums bija pārskatīt valdes struktūru un tikt skaidrībā ar situāciju, it īpaši par to, kur un kā ātri mainīt apstākļus.

Iepriekš vēstīts, ka dzelzceļa kravu pārvadājumu apjoms valstī pērn sasniedzis minimālo rādītāju 17 gadu laikā. Līdz šī gada beigām "Latvijas dzelzceļš" plāno atlaist no darba 1500 cilvēkus – aptuveni 24% uzņēmuma darbinieku.

2020. gada 1. janvārī kompānijā "Latvijas dzelzceļš" strādāja 6265 cilvēki, koncernā "Latvijas dzelzceļš" - 9950 cilvēki.

Нефтеналивные терминалы в Вентспилсском свободном порту - Sputnik Latvija
Konkurenti tranzītā Latvijai ir, taču smadzeņu izstrādāt jaunu stratēģiju – nav

"Latvijas dzelzceļš" pārvalda sabiedriskās lietošanas dzelzceļa infrastruktūru – tas ir koncerna "Latvijas dzelzceļš" vadošais uzņēmums.

Koncernu veido seši meitasuzņēmumi: uzņēmums "LatRailNet" nosaka infrastruktūras ekspluatācijas maksu un sadala dzelzceļa jaudas; "LDZ Cargo" nodrošina dzelzceļa kravu pārvadājumus un starptautiskos kravu pārvadājumus, "LDZ infrastruktūra" nodarbojas ar infrastruktūras būvdarbiem un apkopi; "LDZ ritošā sastāva serviss" nodarbojas ar ritošā sastāva remontu un uzturēšanu, "LDZ apsardze" atbild par drošību, bet "LDZ loģistika" – par loģistiku.

Ziņu lente
0