Daugavpils dome palīdzēs atlaistajiem "Latvijas dzelzceļš" darbiniekiem

© Foto : DaugavpilsЗдание Даугавпилсской городской думы
Здание Даугавпилсской городской думы - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Uzņēmumā "Latvijas dzelzceļš" plānotais štatu samazinājums vismazāk skars Daugavpili – par to preses konferencē Daugavpils domē pastāstīja pilsētas mērs Andrejs Elksniņš.

RĪGA, 30. janvāris — Sputnik. Daugavpils dome plāno izveidot darba grupu, kas nodarbosies ar VAS "Latvijas dzelzceļš" atlaisto darbinieku iekārtošanu darbā, vēsta jauns.lv.

Iepriekš kļuva zināms, ka tranzīta samazināšanās rezultātā "Latvijas dzelzceļš" līdz šī gada beigām būs spiests atlaist 1500 darbiniekus – aptuveni 24% štata.

Uzņēmuma pārstāve Ella Pētermane toreiz norādīja, ka koncernam un visai Latvijas transporta un tranzīta nozarei 2019. gads bijis triecieniem bagāts. Sava loma bija gan derīgo izrakteņu cenu kritumam globālajā tirgū (pirmām kārtām runa ir par oglēm), gan attiecīgi mazākam to piegāžu apjomam, gan arī tam, ka ekonomiskās un politiskās situācijas reģionā dēļ tiek prognozēts ievērojams ievedamo un izvedamo kravu apjomu samazinājums.

Разминирование прохода в минном поле с помощью подрыва специального боеприпаса - Sputnik Latvija
Viedoklis
Kādiem nolūkiem Latvija paplašina armijas poligonus

"Latvijas Dzelzceļa" valdes priekšsēdētājs Māris Kleinbergs atzīmēja, ka darbinieku skaita samazināšana vienmēr ir sāpīgs lēmums uzņēmuma dzīvē, taču šis solis esot nepieciešams finansiālās stabilitātes labā.

Ņemot vērā šīs ziņas radīto satraukumu, Daugavpils mērs Andrejs Elksniņš norādīja, ka Daugavpils dome nevar palikt malā un nereaģēt uz "Latvijas dzelzceļa" plāniem, jo šis uzņēmums pilsētā ir lielākais darba devējs – tajā nodarbināti aptuveni 1900 daugavpilieši.

Elksniņš atklāja, ka dome jau pārrunājusi situāciju ar uzņēmuma vadību jautājumā par sociālajām garantijām atlaistajiem darbiniekiem. "Latvijas dzelzceļa" vadība apliecināja, ka štatu samazināšana Daugavpili skars mazākā mērā nekā, piemēram, Rīgu.

Cita starpā Daugavpilī turpinās darbu arī lokomotīvju remonta depo, bet Rīgā šis uzņēmums tiks slēgts. Arī tas nodrošinās pietiekamu skaitu darba vietu, jo visas lokomotīves turpmāk tiks nosūtītas remontam uz Daugavpili.

Lai palīdzētu atlaistajiem darbiniekiem iekārtoties darbā pašvaldības uzņēmumā, tiks izveidota darba grupa, kurā strādās "Latvijas dzelzceļš", arodbiedrības, Nodarbinātības valsts aģentūras, kā arī pašvaldības uzņēmumu pārstāvji. Elksniņš apliecināja, ka pašvaldības uzņēmumos ir vakantas vietas.

Ziņu lente
0