Koronavīrusa upuri Ķīnā: miruši 80 cilvēki, vairāk nekā 2 tūkstoši inficēti

© REUTERS / Jason LeeЛюди в масках на вокзале Пекина
Люди в масках на вокзале Пекина  - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pneimonijas uzliesmojums sākās Uhaņas provincē, saslimšanas gadījumi fiksēti vairākās valstīs, arī Eiropā.

RĪGA, 27. janvāris – Sputnik. Jaunā koronavīrusa upuru skaits Ķīnā pieaug – patlaban fiksēta 80 pacientu nāve, aptuveni 2,7 tūkstoši cilvēku inficēti, vēsta Sputnik Baltkrievija, atsaucoties uz South China Morning Post.

Saslimšanas gadījumi fiksēti 30 provincēs un municipalitātēs visā Ķīnas teritorijā, tur izludināts augstākais reaģēšanas līmenis ar cilvēku veselību saistītās ārkārtas situācijās.

Lielākie rādītāji ir Hubejas provincē, kur koronavīrusa uzliesmojums tika fiksēts – 1423 cilvēki inficēti, 76 gājuši bojā.

Valstī apstiprināti 2744 inficēšanās gadījumi, vīrusa infekcija tiek pārbaudīta vēl 5794 cilvēkiem.

Распространение коронавируса нового типа в Китае - Sputnik Latvija
Koronavīrusa slimnieku skaits Ķīnā diennakts laikā pieaudzis par trešo daļu

Koronavīruss fiksēts arī Honkongā, Taivānā, Makao un aiz valsts robežām – Taizemē, Japānā, Dienvidkorejā, ASV, Kanādā, Vjetnamā, Singapūrā, Nepālā, Francijā, Austrālijā un Malaizijā.

Atgādināsim, ka jaunā tipa koronavīruss tika fiksēts Uhaņas pilsētā Ķīnā, kur dzīvo vairāk nekā 11 miljoni cilvēku. Sākotnēji slimība ieguvusi nosaukumu "Uhaņas pneimonija", vēlāk patogēns tika identificēts un klasificēts kā koronavīruss 2019-nCoV, kas spēj pāriet no viena cilvēka pie otra.

Pasaules veselības organizācija atzina uzliesmojumu ĶTR par nacionālo ārkārtas situāciju, taču pagaidām neizsludina starptautisko ārkārtas situāciju.

Ķīnas Valsts veselības aprūpes lietu komiteja informēja, ka jaunā koronavīrusa izplatīšanās ātrums pieaug. Speciālisti uzskata, ka slimība pārgājusi salīdzinoši nopietnā un sarežģītā stadijā, ar laiku koronavīruss var iegūt jaunas īpašības.

Cīņai ar koronavīrusu valdība piešķīrusi aptuveni 43,2 miljonus dolāru – daļa no šiem līdzekļiem tiks izmantota speciālu slimīcu celšanai un iekārtu iegādei.

Ziņu lente
0