Dzīvot var: Ekonomikas ministra atzinusi lietuviešu projekta mājas par drošām

© Sputnik / Sergey MelkonovПятиэтажная застройка района Вецмилгравис
Пятиэтажная застройка района Вецмилгравис - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas Ekonomikas ministrija aicina 464. sērijas māju dzīvokļu īpašniekus rūpēties par pienācīgu ēku uzturēšanu.

RĪGA, 25. janvāris – Sputnik. Pienācīgas uzturēšanas un atsevišķu 464. sērijas (tā sauktais lietuviešu projekts) daudzīvokļu māju elementu atjaunošanas gadījumā šīs ēkas paliks drošas arī turpmākā ekspluatācijā, secināja Ekonomikas ministrija.

Izmeklēšanas gaitā tika pārbaudītas trīspadsmit 464. sērijas ēkas (10 Rīgā un 3 Jelgavā), kuras tika nodotas ekspluatācijā no 1964. līdz 1978. gadam. Inspekcija parādīja, ka šīs sērijas namu nesošās konstrukcijas atrodas apmierinošā tehniskā stāvoklī.

Здание Сейма Латвии - Sputnik Latvija
Vienāds ar diviem ugunsgrēkiem: Saeimas deputātiem draud remonts un pārvākšanās

Ministrija paziņoja, ka ir gatavi vadošie principi 464. sērijas namu nesošo konstrukciju padziļinātas tehniskas izpētes veikšanai, kā arī ēku turpmākās ekspluatācijas, uzturēšanas un konstrukciju tehniskā stāvokļa uzraudzības rekomendācijas, lai saglabātu ēku mehānisko drošumu un stabilitāti.

Sagatavotie materiāli satur arī nesošo konstrukciju, to savienojumu ekspluatācijas un to nostiprināšanas obligāto darbu termiņu piedāvājumus, kā arī aptuvenās izmaksas.

Ministrija aicina dzīvokļu īpašniekus rūpēties par pienācīgu ēku uzturēšanu.

Padomju sērijveida daudzīvokļu namu tehniskā stāvokļa pārbaudi Latvijas Ekonomikas ministrija uzsāka 2018. gada beigās. Pa šo laiku tika pārbaudīti 316. un 318. sērijas namu balkoni un izstrādāti balkonu pārbūves vai

Ziņu lente
0