Latvijas restorāniem var samazināt PVN likmi

© Sputnik / Sergey MelkonovУличная еда на фестивале Street Food Festival в Риге превращается в изысканные ресторанные блюда.
Уличная еда на фестивале Street Food Festival в Риге превращается в изысканные ресторанные блюда. - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vienošanās ar Finanšu ministriju paredz darba stundu skaita palielinājumu un minimālās stundas likmes palielinājumu 34 profesijās, kas saistītas ar sabiedriskās ēdināšanas nozari.

RĪGA, 22. janvāris – Sputnik. Latvijas Restorānu biedrība (LRB) un Latvijas Restorānu asociācija parakstīja ar Finanšu ministriju līgumu par nozares ģenerālās vienošanās noslēgšanu un PVN likmes samazināšanu no 21% līdz 12%, raksta Baltic Course.

Ekonomikas ministrijas, Finanšu ministrijas un Valsts ieņēmumu dienesta (VID) savstarpēji izstrādātais ēnu ekonomikas apkarošanas plāns paredz pilnu sabiedriskās ēdināšanas nozares izvešanu no "pelēkā sektora" ar ģenerālās vienošanās noslēgšanas un pazeminātās PVN likmes ieviešanas palīdzību.

Повара ресторана Лидо в торговом комплексе Ориго - Sputnik Latvija
Restorāniem un viesnīcām samazinās PVN apmaiņā pret darbinieku algu palielināšanu

Vienošanās ar Finanšu ministriju paredz darba stundu skaita palielinājumu un minimālās stundas likmes palielinājumu 34 profesijās, kas saistītas ar sabiedriskās ēdināšanas nozari, sociālo garantiju palielinājumu, darba drošības nostiprināšanu, kvalifikācijas celšanu. Tā sekmēs nozares darbinieku atalgojuma pieaugumu, savukārt valsts saņems papildu nodokļu ienākumus.

Finanšu ministrija nosūtīs apstiprināšanai piedāvājumu par pazemināto PVN likmi, kolīdz ģenerālo vienošanos parakstīs uzņēmumi, kuru apgrozījums sastāda vismaz 50% nozares kopējā apgrozījuma. Pēc LRB prezidenta Jānā Jenža sacītā, patlaban vienošanos ir gatavi parakstīt uzņēmumi, kuru apgrozījums sastāda 30-35% nozares apgrozījuma.

Ziņu lente
0