Latvijas kareivji atgriežas mājās

© AP Photo / Bram Janssen Иракские военные и Курдские силы начинают операцию на юге и востоке Мосула
Иракские военные и Курдские силы начинают операцию на юге и востоке Мосула - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lielākā daļa Kuveitā dislocēto Latvijas kareivju atgriezīsies mājās, paziņoja Latvijas aizsardzības ministrs Artis Pabriks.

RĪGA, 22. janvāris – Sputnik. Pēc Latvijas aizsardzības ministra Arta Pabrika sacītā, pagaidām nav zināms tieši, cik kareivju paliks Kuveitā, un cik kareivjus pēcāk būs jānosūta uz turieni saskaņā ar starptautiskiem līgumiem.

Белый дом в Вашингтоне - Sputnik Latvija
Irāka vēlas apspriest ar ASV pārstāvjiem bruņoto spēku kontingenta izvešanu

Aizsardzības ministrs atgādināja, ka pēc situācijas saasinājuma Irākā šī gada janvārī, visi seši Latvijas kareivji, kuri izgāja dienestu Dānijas kontingenta sastāvā, tika pārdislocēti uz Kuveitu. Atgādināsim, ka tas notika pēc tam, kad Irāna veica triecienuzbrukumu militārajai bāzei Irākā, kurā tostarp atradās Latvijas kareivji. Saskaņā ar koalīcijas sniegtajiem datiem, raķešu triecienuzbrukuma rezultātā neviens no viņiem nav cietis.

Aizsardzības ministrijā paziņoja, ka vēl pirms janvāra notikumiem Irākā četriem no sešiem Latvijas kareivjiem bija paredzēts atgriezties mājās rotācijas ietvaros. Ministrs atzīmēja, ka dienesta termiņš Irākā Latvijas kareivjiem sastāda 6 mēnešus. Tādēļ divi joprojām paliks Kuveitā un, kolīdz situācija Irākā būs uzlabojusies, viņi atgriezīsies Irākā.

"Jauna karavīru rotācija uz Irāku patlaban nenotiks, jo situācija Tuvo Austrumu reģionā no drošības viedokļa ir neskaidra. Tomēr tas nenozīmē, ka Latvija izstājas no koalīcijas pret Daesh ("Islāma valsts", ISIS – vairākās valstīs aizliegta teroristu organizācija)," atzīmēja Artis Pabriks.

Kā zināms, pagājušajā nedēļā Latvijas valdība atbalstīja Latvijas dalības pagarināšanu starptautiskajā operācijā pret ISIS Irākā. Tagad likumprojekta galīgā nostiprināšana ir paredzēta Saeimā. Šobrīd likumprojekts paredz Latvijas kareivju dalības termiņu starptautiskajā operācijā līdz 2022. gada 1. februārim.

 

Ziņu lente
0