Aptauja: Latvijas iedzīvotāji pozitīvi novērtējuši ceļu kvalitāti valstī

© Sputnik / Константин Чалабов / Pāriet pie mediju bankasЯмы и рытвины на разбитом дорожном покрытии
Ямы и рытвины на разбитом дорожном покрытии - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ceļu kvalitātes uzlabojumus pēdējo piecu gadu laikā biežāk atzīmējuši respondenti, kuri dzīvo laukos.

RĪGA, 22. janvāris – Sputnik. Puse no aptaujas dalībnieku uzskata, ka pēdējo piecu gadu laikā ceļu kvalitāte valstī ir uzlabojusies, raksta Diena ar atsauci uz Sabiedriskā viedokļa pētījumu centra SKDS datiem..

Полицейский автомобиль - Sputnik Latvija
Visu redzošā acs: uz Latvijas ceļiem darbu uzsāk "fotomobilis" ar 360 grādu leņķa kameru

Tiek ziņots, ka 43% aptaujāto atbildēja, ka kopumā ceļu kvalitāte Latvijā ir kļuvusi labāka, savukārt 7% respondentu uzskata, ka kvalitāte ir ievērojami uzlabojusies.

Trešā daļa respondentu norādīja, ka ceļu kvalitātes ziņā nekas nav mainījies, 7% aptaujāto uzskata, ka viss ir kļuvis tikai sliktāk, savukārt 2% uzskata, ka viss ir ievērojami pasliktinājies.

Jāatzīmē, ka aptaujāti, kuri dzīvo laukos, biežāk, nekā pilsētu iedzīvotāji, atbildēja, ka ceļu kvalitāte ir uzlabojusies. Kopumā aptaujā piedalījās vairāk nekā tūkstotis cilvēku vecumā no 18 līdz 75 gadiem no visiem Latvijas reģioniem.

"Latvijas Valsts ceļi" (LVC) portālā tiek atzīmēts, ka viens no svarīgākajiem ceļu seguma kvalitātes kontroles elementiem ir sakārtota un kompetenta darba brigāde ceļu būvniecības laikā. Brigādi veido sertificēti būvdarbu vadītāji un pārstāvji būvniecības vietās. Visu personālu uzņēmums atlasa konkursa kārtībā.

Iepriekš Sputnik Latvija rakstīja, ka "Latvijas Valsts ceļi" ir gandarīti ar savu darbu 2019. gadā un atzīmēja, ka viņiem ir izdevies gūt zināmus panākumus ceļu būvē un remontā.

Pēc uzņēmuma pārstāves Annas Kononovas sacītā, ir izdevies uzbūvēt vairāk nekā 300 kilometru šoseju. Savukārt sīki ceļu seguma remontdarbi tika veikti 1000 kilometros ceļu.

Darbi tika veikti gandrīz 80 objektos visā valstī. Sešdesmit septiņos objektos remontdarbus izdevies pabeigt.

Грунтовая дорога в ямах - Sputnik Latvija
"Skatieties un lepojieties": ceļi Latvijā liek vietējiem kaunēties

Uzņēmuma "Latvijas Valsts ceļi" (LVC) vadītājs Jānis Lange 2019. gada rudens sakumā stāstīja, ka sezona ir laba, arī laikapstākļi ir sekmējuši netraucētu darvu. Visos objektos būvnieki neatpalika no grafika, Lange atzīmēja, ka vairākos objektos termiņš pat bija apsteigts.

Saskaņā ar Pasaules ekonomikas foruma ekspertu secinājumiem, Latvijas autoceļi, ir vieni no sliktākajiem pasaulē. Tiek uzsvērts, ka pēdējo desmit gadu laikā situācija nav uzlabojusies. Ceļu kvalitātes ziņā Latvija ieņēma 109. vietu pasaulē, savukārt ES ceļi ir sliktāki tikai Rumānijā un Maltā.

Ziņu lente
0