Somija vēlas pagarināt ātrgaitas dzelzceļu no Maskavas līdz Helsinkiem

© Sputnik / Рамиль Ситдиков / Pāriet pie mediju bankasПроводник на подножке вагона поезда
Проводник на подножке вагона поезда - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Projekts sekmēs tūristu plūsmas pieaugumu abos virzienos. Maģistrāles būvdarbus veiks Krievijas Federācija.

RĪGA, 21. janvāris — Sputnik. Somijas tirdzniecības ministrs Ville Skinnāri pastāstīja, ka patlaban tiek apspriesta iespēja organizēt ātrgaitas vilcienu no Maskavas uz Helsinkiem. Viņš paskaidroja, ka par to interesējas gan Somija, gan Krievija, jo tā sekmēs abu valstu tūristu aktivitāti, vēsta RBK.

Skinnāri paskaidroja, ka runa ir par ātrgaitas dzelzceļa Maskava-Sanktpēterburga sliežu pagarināšanu, kuras projektu plānots iesniegt līdz 2022. gadam. Ja dzelzceļš tiks uzbūvēts, ceļā no Maskavas līdz Helsinkiem pasažieri pavadīs tikai 6 stundas. Tamlīdzīga projekta perspektīvas Skinnāri jau apspriedis ar uzņēmuma "Krievijas dzelzceļi" ģenerāldirektoru un valdes priekšsēdētāju Oļegu Belozerovu. Puses vienojušas nodrošināt abpusēju informāciju par infrastruktūras projektu gaitu liela ātruma sfērā.

Перегрузка контейнера - Sputnik Latvija
Eksperts: Zīda ceļš vedīs cauri Baltijai, ja tā izlems "Krievijas Dzelzceļš"

Pagaidām Somija nav aplēsusi, cik šis projekts varētu izmaksāt, norādīja Skinnāri. Domajams, šī dzelzceļa posma būvdarbus uzņemsies Krievija.

Informāciju par plāniem būvēt ātrgaitas maģistrāli Maskava-Sanktpēterburga Belozerovs sniedza pērnā gada decembrī.

Iepriekš vēstīts, ka no 2019. gada 1. jūlija Krievija izsniedz bezmaksas vīzas uz Kaļiņingradas apgabalu 53 valstu pilsoņiem, arī Baltijas valstu iedzīvotājiem. Vīza ir derīga 30 dienas un ļauj uzturēties Kaļiņingradas apgabalā ne vairāk kā astoņas diennaktis. Elektroniskās vīzas saņemšanai nepieciešams aizpildīt pieteikumu Krievijas Ārlietu ministrijas vietnē.

Pēc elektronisko vīzu darbības sākuma uz Sanktpēterburgu un Ļeņingradas apgabalu pirmo triju mēnešu laikā pilsētu un apgabalu apmeklējuši vairāk nekā 60 tūkstoši tūristu no Igaunijas, Latvijas, Francijas, Somijas un Vācijas. Ārvalstu pilsoņi iesnieguši aptuveni simt tūkstošus e-vīzu pieteikumus braucieniem uz Sanktpēterburgu.

Ziņu lente
0