Vai tā drīkst? Rīdziniece ceļ trauksmi par ekskavatora darbiem pie Pilsētas kanāla

© Sputnik / Sergey MelkonovВид на павильоны Центрального рынка от городского канала
Вид на павильоны Центрального рынка от городского канала - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Sociālajā tīklā parādīts video ieraksts, kurā redzams, kā ekskavatora vadītās ber smiltis un būvgružus Pilsētas kanālā pie Centrāltirgus. Saņemti pirmie oficiālie komentāri.

RĪGA, 20. janvāris - Sputnik. Sociālā tīkla Facebook lietotāja Ērika Sadovska publicējusi savā lapā video ierakstu, kurā redzams – ekskavatorists ber būvgružus Pilsētas kanālā. Vēsta jauns.lv.

Video ieraksts uzfilmēts 16.janvārī, aptuveni pl. 20:00 Centrāltirgus teritorijā. Savā komentārā sieviete lūdza izplatīt video ierakstu un panākt, lai pārkāpumā iesaistītās personas tiktu sauktas pie atbildības un oficiāli komentētu notikušo.

Vēlāk tika saņemts komentārs, ka tas ir ieplānots pasākums – darbi tiek veikti ar mērķi nostiprināt kanālmalu, kas nonākusi avārijas stāvoklī.

Рижский Центральный рынок - Sputnik Latvija
Centrāltirgū meklēja kontrabandas preces

2019. gada septembrī Rīgas domes Pilsētas īpašuma komitejas sēdē deputāti vienojās piešķirt finansējumu Pilsētas kanāla krasta nostiprinājuma avārijas stāvokļa novēršanai pie Centrāltirgus. Paredzētais finansējums – 650 000 eiro.

Pagājušā gada aprīlī publicētie dati liecināja, ka pasliktinās Centrāltirgus piegādes zonas kanālmalas tehniskais stāvoklis un visa kanālmalas atbalstsiena ir avārijas stāvoklī. Tika nolemts, ka nepieciešama krastmalas pārbūve, lai preču piegāde tirgus paviljonos būtu maksimāli droša.

Kanālmalas stiprināšanas būvdarbus bija plānots pabeigt 2019.gadā, taču tas netika veikts.

Ziņu lente
0