Klaipēdas osta tiks rekonstruēta par Eiropas Savienības līdzekļiem

© Foto : Lietuvos Respublikos susisiekimo ministerijaКлайпедский морской порт
Клайпедский морской порт - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Iesniegti divi projekti, kas ļauj mazināt viļņu ietekmi uz kuģu kustību ostas akvatorijā un padziļināt kuģosanas kanālu līdz 15 metriem.

RĪGA, 20. janvāris – Sputnik. Lietuva plāno par Eiropas Savienības līdzekļiem uzlabot kuģošanas apstākļus Klaipēdas jūras ostā, vēsta Sputnik Lietuva, atsaucoties uz valsts Transporta un sakaru ministrijas preses dienestu.

Valsts projektu sarakstā iekļauti divi projekti, kas ļauj mazināt viļņu ietekmi uz kuģu kustību ostas akvatorijā un padziļināt kuģošanas kanālu līdz 15 metriem. Tāpat plānots veikt pasākumus apkārtējās vides aizsardzībai, lai uzlabotu satiksmes drošību un mazinātu gaisa piesārņojumu.

Рабочий во время строительства, архивное фото - Sputnik Latvija
Lietuvā pieaudzis strādājošo ārzemnieku skaits

Plānots veikt kuģošanas kanāla padziļināšanas darbus. Pēc tiem kuģi ar iegrimi virs 13,4 metriem varēs maksimāli iegrimt līdz 13,8 metriem, tāpēc būs iespējams izmantot kuģu tehnisko potenciālu. Tas ļaus atvieglot arī jūras pārvadājumus, uzlabos loģistikas ķēdītes efektivitāti, mazinās kravu pārvadāšanas laiku un gaisa piesārņojumu.

Projekta aplēstā vērtība – 19,4 miljoni eiro. To plānots īstenot līdz 2020.gada marta beigām.

Otrais projekts paredz mazināt viļņu ietekmi uz kuģu kustību Klaipēdas ostas akvatorijā, pateicoties viļņlaužu rekonstrukcijai. Tādējādi tiks samazināts nelabvēlīgo dienu skaits, kad laikapstākļi neļāva ieiet ostā vairāk nekā 250 metrus gariem kuģiem.

Projekts izmaksās 57,4 miljonus eiro, darbus plānots noslēgt līdz 2023.gada otrajam ceturksnim.

Ziņu lente
0