Situācija ir slikta: iedzīvotāji ir neapmierināti ar ekonomisko situāciju valstī

© Sputnik / Дмитрий ДубинскийСтарый город
Старый город - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ekonomiskās situācijas vērtējums, ko sniedza Latvijas iedzīvotāji, demonstrēja rekordaugstu neapmierinātību – tas krities līdz -24 punktiem.

RĪGA, 19. janvāris – Sputnik. Sabiedriskās domas petījumu centra SKDS dati liecina, ka ekonomisko situāciju valstī Latvijas iedzīvotāji vērtē aizvien zemāk, vēsta Bb.lv.

Aptauja tika organizēta 2019.gada decembrī. Respondenti tika lūgti atbildēt uz jautājumu par to, vai ekonomiskā situācija pasliktinās, uzlabojas vai saglabājas nemainīga.

Nesenajā aptaujā iedzīvotāju atbildes atspoguļoja zemāko rādītāju pēdējo divu gadu laikā. Ar ekonomisko situāciju neapmierināto respondentu skaits pieaudzis par 4%. Ekonomiskās situācijas  izmaiņu indekss, kas atspoguļo pozitīvā un negatīvo vērtējumu starpību, sasniedzis -24 punktus.

Atgādināsim, ka pirms Jaunā gada SKDS veica tradicionālo pētījumu par to, kā iedzīvotāji vērtē aizejošo gadu un ko gaida no nākamā.

Стопка водки - Sputnik Latvija
Vairāk kontrabandas un pašbrūvētā: kā iedzīvotāji reaģēs uz akcīzes pieaugumu

Uz jautājumu par to, kāds bijis aizejošais 2019.gads aptaujātajiem, 24% aptaujas dalībnieku paziņoja, ka tas bijis labāks nekā iepriekšējais, 2018.gads. 15% atklāja, ka 2019.gads bijis sliktāks nekā iepriekšējais. 57% norādīja, ka 2019.gads bijis tāds pats kā 2018.gads.

Šie rezultāti izskatās pesimistiskāki nekā gadu iepriekš saņemtie – toreiz pozitīvas izmaiņas gada laikā atzīmēja 31% responentui – par 7% vairāk, bet 13% konstatēja, ka gads bijis sliktāks nekā iepriekšējais, 2017.gads.

Tikai 19% aptaujāto iedzīvotāju uzskata, ka 2019.gads valstij ir bijis labāks nekā 2018.gads. 16% ir pārliecināti, ka gads bijis sliktāks, 60% - ka tas bijis tāds pats. Gadu iepriekš pozitīvu vērtējumu uz jautājumu "Kāds bijis gads valstij?" sniedza par 10% vairāk iedzīvotāju, tas ir, 29% aptaujāto uzskatīja, ka 2018.gads Latvijai kopumā bijis labāks nekā 2017. gads. Un tikai 10% novērtēja, ka 2018.gads bijis sliktāks nekā iepriekšējais.

Ziņu lente
0