Kurš dosies uz Eirovīziju? Latvijā nosaukti konkursa Supernova finālisti

© Foto : Facebook / Eurovision Song ContestКонкурс песни "Евровидение-2019" пройдет в Тель-Авиве
Конкурс песни Евровидение-2019 пройдет в Тель-Авиве  - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
No 26 izpildītājiem, kuri piedalījās atlases konkursā Supernova, tikai 9 tikuši līdz finālam: viņu liktenis tiks izlemts 8. februārī.

RĪGA, 17. janvāris – Sputnik. Par tiesībām pārstāvēt Latviju Eirovīzijā 2020 cīnīsies 9 dalībnieki, kuri izgāja Latvijas nacionālās dziesmu autoru un izpildītāju atlases konkursa Supernova finālā, vēsta Rus.lsm.lv.

​Sākumā konkursā Supernova piedalījās 26 dziesmu izpildītāji. Viņu dziesmu oriģinalitāti, muzikālo potenciālu un izpildītāju vokālos dotumus vērtēja starptautiska žūrija. Tāpat tika vērtēta dziesmas spēja konkurēt starptautiskā arēnā un priekšnesuma atbilstība Eirovīzijas dziesmu konkursam.

Lēmuma pieņemšanā tika ņemti vērā arī klausītāju vērtējums YouTube vietnē.

Žūrija atlasīja 8 dziedātājus dalībai finālā un īpaši atzīmēja jauno dziedātāju Selesti. Viņa kļuva par devīto izpildītāju, kurai būs jācīnās par vietu starptautiskajā dziesmu konkursā.

Žūrijā paskaidroja, ka konkursam Supernova ir svarīgi, lai uz skatuves kāpj jauni, stipri un drosmīgi dalībnieki, kuriem nav aizspriedumu pret šo konkursu. Un Seleste sevi ļoti labi prezentēja atlases laikā, neraugoties uz to, ka izpildīja pirmo pašas uzrakstīto dziesmu.

Rezultātā finālā piedalīsies Samanta Tīna, Edgars Kreilis, Katrīna Dimanta, Miks Dukurs, ANNNA, Bad Habits, DRIKSNA, Katrīna Bindere un Seleste.

Astotajā februārī Latvijas Televīzija tiešajā ēterā tikai vienu reizi parādīs Supernova finālu, kurā uzstāsies visi 9 pretendenti dalībai Eirovīzijā 2020 Nīderlandē.

Televīzijas skatītāji varēs piedalīties balsojumā par viņu iemīļotāko izpildītāju, tādējādi izlemjot viņa likteni.

Visas uzstāšanās ir iespējams apskatīties šeit>>>

Starptautiskais dziesmu konkurss "Eirovīzija" norisināsies Roterdamā, Nīderlandē no 2020. gada 12. līdz 16. maijam ar devīzi Open Up! ("Atveries!"). Šis konkurss kļūs jau par 65. konkursu Eirovīzijas vēsturē un par 21. konkursu, kurā piedalās Latvija.

Ziņu lente
0