Krievijas valdība demisionē, Medvedevs ieņems jauno amatu

© Sputnik / Дмитрий Астахов / Pāriet pie mediju bankasПрезидент РФ Владимир Путин и премьер-министр Дмитрий Медведев перед встречей с членами правительства, 15 января 2020
Президент РФ Владимир Путин и премьер-министр Дмитрий Медведев перед встречей с членами правительства, 15 января 2020 - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Saskaņā ar Konstitūcijas 117. pantu Krievijas Federācijas valdība demisionē esošajā sastāvā.

RĪGA, 15. janvāris – Sputnik. Pēc prezidenta paziņojuma Federālajai sapulcei KF valdība demisionē pilnā sastāvā, paziņoja Krievijas premjerministrs Dmitrijs Medvedevs.

"Godājamais Vladimir Vladimirovič, godājamie kolēģi, jūs visi bijāt liecinieki KF prezidenta paziņojumam, Vladimirs Vladimirovičs kā prezidents apzīmēja ne vien darba prioritātes mūsu valstī tuvākajam gadam, bet arī apzīmēja veselu virkni fundamentālu izmaiņu KF Konstitūcijā. Šīs izmaiņas, kad tās tiks pieņemtas, – un visticamāk, kā bija sacīts, tas tiks izdarīts pēc apspriešanas, – tās veiks būtiskas izmaiņas ne vien veselā virknē Konstitūcijas pantu, bet arī varas līdzsvarā kopumā. Izpildvarā, likumdošanas varā, tiesu varā. Šajā kontekstā ir acīmredzami, ka mums, kā KF valdībai, ir jāsniedz mūsu valsts prezidentam iespēja pieņemt visus tam nepieciešamos lēmumus. Un šajos apstākļos, es domāju, ka būtu pareizi, ka, saskaņā ar KF Konstitūcijas 117. pantu, KF valdība esošajā sastāvā demisionē," pateica Medvedevs tikšanās laikā ar Putinu pēc paziņojumam.

Putins pateicās Krievijas Federācijas valdības locekļiem par kopīgi padarīto darbu, piebilstot, ka tuvākajā laikā tiksies ar katru Ministru kabineta locekli. Tikmēr viņš lūdz viņus izpildīt pienākumus pilnā apmērā.

Tāpat KF prezidents paziņoja par nolūku ieviest Drošības padomes priekšsēdētāja vietnieka amatu un piedāvāt šo amatu Medvedevam, nosakot par viņa darbības galvenajām tēmām aizsardzības un drošības jautājumus.

Ziņu lente
0