Divas nedēļas no Rīgas uz Stokholmu kursēs tikai viens prāmis

© pete / Romantika leaves StockholmКруизный лайнер Romantika
Круизный лайнер Romantika - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Prāmis Romantika, kas apkalpo maršrutu starp Latviju un Zviedriju, mazāk piesārņos atmosfēru pēc divas nedēļas ilgas apkopes Gdiņā.

RĪGA, 14. janvāris — Sputnik. Līdz 25. janvārim maršrutā Rīga-Stokholma kursēs tikai prāmis "Isabelle", vēsta Tallink Grupp.

Prāmis "Romantika", kas apkalpo maršrutu starp Latviju un Zviedriju kopš 2016. gada, vakar devās uz kuģubūvētavu "Nauta" Gdiņā (Polija), kur ieplānota tā apkope un renovācija.

Круизный лайнер Costa Pacifica - Sputnik Latvija
Kruīzi tranzīta vietā: Rīgas osta pelna uz tūristu rēķina

Uz prāmja tiks pārbūvētas vairākas kafejnīcas un restorāni. Paredzēti arī tehniskie uzlabojumi ar mērķi celt energoefektivitāti un samazināt izmešus. Prāmju ogļskābās gāzes pēdas ir mazākas nekā lidmašīnām, tomēr kuģniecības kompānijas cenšas padarīt savus transporta līdzekļus "zaļākus".

AS "Tallink Grupp", kas dibināta 1989. gadā, ir vadošais pasažieru pārvadātājs Baltijas jūras ziemeļu daļā. Prāmju operatora rīcībā ir 16 kuģi, tas izpilda maršrutus starp Igauniju, Somiju, Zviedriju un Latviju.

Satiksmi starp Rīgu un Stokholmu "Tallink Grupp" aizsāka 2006. gadā. No 2014. gada augusta kursē viens prāmis – 1989. gadā būvētā "Isabelle". 2016.gada decembrī tam pievienojās prāmis "Romantika", kas būvēts 2002. gadā.

Ziņu lente
0