Video

ASV eskadras kuģis bīstami pietuvojies Krievijas JKF karakuģim

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ASV Jūras spēki publicējuši video ierakstu, kurā redzams, kā eskadras kuģis USS Farragut pietuvojies Krievijas kuģim Arābijas jūrā, provocējot to izpildīt bīstamu manevru ar mērķi novērst sadursmi.

Amerikāņu kuģis Arābijas jūrā pietuvojies Krievijas kuģim. Abu kuģu kursi šķērsojas, tāpēc radies sadursmes risks. Video ierakstu, kas veikts no eskadras kuģa USS Farragut, komentēja Pentagons. Militārpersonas uzskata, ka šāda pietuvošanās ir riskanta.

"Krievijas kuģa ekipāža rīkojās profesionāli, izpildot manevru, kas ļāva novērst sadursmi ar kuģi-pārkāpēju," uzsvēra militārais resors.

Jāpiebilst, ka šis nebūt nav pirmais tāda veida izlēciens no amerikāņu jūrnieku puses. Piemēram, 2019.gada jūnijā ASV JS kreiseris USS Chancellorsville krasi šķērsoja Krievijas pretzemūdeņu kuģa "Admiral Vinogradov" kursu, tāpēc tas bija spiests sākt ārkārtas manevrus.

Toreiz ASV varasiestādes vainu par incidentu uzvēla Krievijas jūrniekiem, taču Maskava uzsvēra, ka ASV kreisera darbības liek apšaubīt jūras kuģniecības noteikumus – tās bija atklāti izaicinošas.

Ziņu lente
0