Megana Mārkla aizbēgusi no Lielbritānijas un atstājusi Hariju noklusināt skandālu

© REUTERS / Danny Lawson / POOL NewМеган Маркл и Принц Гарри
Меган Маркл и Принц Гарри - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lielbritānijas karaliene Elizabete II ierosinājusi pārrunas starp savu dēlu Čārlzu un diviem mazdēliem – Viljamu un Henriju.

RĪGA, 11. janvāris – Sputnik. Saseksas hercogiene, prinča Harija sieva Megana Mārkla devusies uz Kanādu un atstājusi vīru dzimtenē risināt sekas, pie kādām novedis dzīvesbiedru lēmums atteikties no karaliskajām pilnvarām, vēsta Sputnik Lietuva, atsaucoties uz The Daily Mail.

Iepriekš kļuva zināms, ka Saseksas hercogs un hercogiene nolēmuši atteikties no karaliskās ģimenes "vecāko" locekļu pienākumiem. Ziņots, ka princis Harijs un viņa sieva plāno kļūt finansiāli neatkarīgi un "līdzsvarot" savu laiku starp Lielbritāniju un ASV.

Королева Великобритании Елизавета II, июнь 2014 года - Sputnik Latvija
Elizabete II sūdzējusies Austrālijas premjeram, ka Tramps sabojājis viņas zālāju

The Daily Mail vēsta, ka Mārkla atgriezusies Kanādā, kur iepriekš aukles uzraudzībā atstāja savu astoņus mēnešus veco dēlu Arčiju. Tur viņa var uzturēties nenoteiktu laiku. Informācijas avoti stāsta, ka hercogiene nav plānojusi ilgu laiku uzturēties Lielbritānijā. Mārkla un princis Harijs ieradās Lielbritānijā pirmdien pēc septiņas nedēļas ilga pārtraukuma karalisko pienākumu izpildē. Šajā laikā ģimene uzturējās Vankūverā. Tātad Mārkla pavadījusi Apvienotajā Karalistē tikai trīs dienas.

Karaliene Elizabete II pieprasīja ģimenei atrast risinājumu pašreizējā situācijā. Viņa vairākas reizes pa tālruni apspriedās ar dēlu Čārlzu, Velsas princi, un mazdēliem – prinčiem Viljamu un Hariju. Viņa lika dažu dienu laikā atrast "pieņemamu risinājumu" pašreizējā krīzē un uzdeva palīgiem iesniegt variantus princim Harijam un viņa sievai.

Izdevuma avoti uzskata, ka Harijam un Meganai, domājams, tiks ļauts saglabāt titulus un vienlaikus iegūt zināmu neatkarību, ko viņi pieprasīja. Vienlaikus Saseksas hercogu ģimenes pastāvīgās prasības novedušas pie pašreizējās krīzes karaliskajā ģimenē, ko atrisināt nebūs viegli. Situācijas noregulēšanai uzaicināta par iekšlietu ministre Pritija Patela. Viņa risinās ne tikai prinča Harija un Meganas Mārklas drošības jautājumus, bet arī sekos viņu izdevumiem, lai tie neradītu papildu slogu nodokļu maksātājiem.

Ziņu lente
0