Arī tāds noderēs? Krievijas Valsts domē brīnās, kam Latvija dod patvērumu

© Sputnik / Максим Блинов / Pāriet pie mediju bankasДепутат Государственной думы Федерального собрания РФ Евгений Ревенко
Депутат Государственной думы Федерального собрания РФ Евгений Ревенко - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ļoti dīvaini, ka Latvijas varasiestādes piešķīrušas politisko patvērumu cilvēkam, kurš apsūdzēts par izspiešanu Krievijā, norādīja KF Valsts domes deputāts Jevgeņijs Revenko.

RĪGA, 11. janvāris - Sputnik. Saskaņā ar Rīgas loģiku, informācijas karā pret Krieviju noderēs pat tāds "karotājs", kā Krievijā aizmuguriski apcietinātais žurnālists Aleksandrs Švarevs, kam Latvija piešķīrusi politisko patvērumu, aģentūrai RIA Novosti paziņoja Valsts domes Informācijas politikas komitejas loceklis Jevgeņijs Revenko.

Iepriekš izdevuma "Rosbalt" galvenais redaktors Nikolajs Uļjanovs informēja, ka Švarevs, kurš Krievijā izsludināts meklēšanā par apsūdzību izspiešanā, rudenī saņēmis politisko patvērumu Latvijā.

Улица Краму в Старой Риге - Sputnik Latvija
Latvija piešķīrusi politisko patvērumu žurnālistam, kurš KF apsūdzēts par izspiešanu

Tveras tiesa aizmuguriski arestēja Švarevu uz diviem mēnešiem, izmeklēšana izsludināja žurnālistu starptautiskā meklēšanā. Viņš tiek turēts aizdomās par izspiešanu ar mērķi iegūt īpašumu īpaši lielā apmērā, un viņam draud brīvības atņemšana uz laiku no septiņiem līdz 15 gadiem.

"Ļoti dīvaini, ka Latvijas varasiestādes piešķīrušas politisko patvērumu tādam cilvēkam. Nedomāju, ka tas ir lielisks ieguvums, taču, kā mēdz teikt, "no Baltijas neizdod". Skaidrs, ka politiskajā cīņā ar Krieviju visi līdzekļi ir labi un noderēs pat tāds informācijas kara "kaujinieks". Acīmredzot, tāda ir Latvijas varasiestāžu loģika, pieņemot lēmumu par politiskā patvēruma sniegšanu cilvēkam, kurš, pēc būtības apsūdzēts par izspiešanu un pret kuru mūsu valstī ierosināta krimināllieta," teica Revenko.

Politiķis uzsvēra, ka Baltijas valstu valdības pēdējā laikā uz žurnālistiem diemžēl skatās kā uz sīknaudu, "informācijas kara kareivjiem", kuru dzīvība nevienu neinteresē, bet visi soļi tiek sperti, lai saņemtu papildu resursus informatīvajā konfrontācijā ar Krieviju.

Pērn Švareva dzīvoklis tika pārmeklēts lietā par apmelošanu, kurā konstatēti cietušie – uzņēmēji Ališers Usmanovs un Keness Rakiševs.

Ziņu lente
0