Andrejostas "nāvējošajā piestātnē" uzstādītas trepes

© Foto : pixabay.com / AntraniasРыболовная сеть на заборе
Рыболовная сеть на заборе - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Rīgas Brīvosta izpildīja doto solījumu un uzstādīja Andrejsalas piestātnē glābšanas līdzekļus un lukturus.

RĪGA, 10. janvāris – Sputnik. Rīgā, bijušajā Andrejsalas piestātnē sāka uzstādīt glābšanas trepes, vēsta LTV7 Krievu apraide.

Būs divas glābšanas trepes: pirmās būs pie naktskluba, otrās – uz tās piestātnes, no kuras Neatkarības dienas svinību laikā ūdenī nokrita un nespēja nokļūt krastā 17 gadus vecais pusaudzis.

Trepes ir spilgti dzeltenā krāsā ar apgaismojumu, lai tās varētu viegli saredzēt tumsā. Pēc speciālistu sacītā, konstrukcija ir speciāla, ar trosēm, tādēļ tām nedraud ledus iešana. Lukturi strādā no saules baterijām, paskaidroja Rīgas Brīvostā.

Saskaņā ar Valsts policijas datiem, pēdējo divu gadu laikā Andrejsalā noslīkuši pieci cilvēki. Galvaspilsētas aktīvisti noskaidroja, ka bīstamā vieta piestātnē pieder Rīgas ostai, un vērstās pie tās ar atklātu vēstuli, piedāvājot uz sava rēķina aprīkot krastmalu ar trepēm, izvietot glābšanas riņķus un virves, lai nodrošinātu šo vietu.

Rīgas Brīvostas pārstāvji sniedza oficiālu atbildi, kurā apsolīja aprīkot piestātni ar visu nepieciešamo līdz janvāra beigām.

Ziņu lente
0