Korens: ĀM vadītājs atzinis acīmredzamo – pie Hitlera varas Latvijas nebūtu

© фото из личного архиваИосиф Корен
Иосиф Корен - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Priecē tas, ka Latvijas varasiestādēm dažkārt izpaužas veselais saprāts, taču īpašas sajūsmas saistībā ar Edgara Rinkēviča paziņojumu nav, atzīmēja Latvijas Antinacistiskās komitejas līdzpriekšsēdētājs Josifs Korens.

RĪGA, 10. janvāris – Sputnik. Latvija nevarētu būt brīva pie nacistu režīma, paziņoja vakar Latvijas ĀM vadītājs Edgars Rinkēvičs. "Mēs absolūti vērtējam Padomju Savienības pienesumu hitleriskās Vācijas sagraušanā. Tas, ka atzīmēs 75 gadus kopš Otrā pasaules kara beigām gan Eiropā, gan Tālajos Austrumos, ir lieliski. Mēs saprotam, ka pie hitleriskās Vācijas varas brīva Latvija nevarētu pastāvēt," citē Rinkēviča vārdus Sputnik Latvija Telegram-kanāls krievu valodā.

Īpašas sajūsmas attiecībā uz Rinkēviča paziņojumu nav, taču priecē tas, ka veselais saprāts Latvijas varasiestādēm dažkārt gūst virsroku, paziņoja Sputnik Latvija Josifs Korens, Latvijas Antinacistiskās komitejas līdzpriekšsēdētājs, starptautiskās kustības "Pasaule bez nacisma" prezidija loceklis, reģionālās nodaļas "Latvija bez nacisma" vadītājs.

"Nevēlos īpaši sajūsmināties par Rinkēviča vārdiem – viņš pateica acīmredzamas lietas, kuras nav apšaubāmas, un Latvijas varasiestādēm sen bija tās jādeklarē. Priecē tas, ka ārlietu ministrs, pietiekami zīmīga persona Latvijas elitē, atzīst Padomju Savienības pienesumu nacistu sagraušanā un to, ka Latvija pie Hitlera režīma nevarēja būt," pateica Korens.

Viņš pauda cerību, ka Latvijā tiks izbeigta SS kolaboracionistu slavēšana, savukārt varasiestādes nonāks pie secinājuma, ka nacisms ir absolūtais ļaunums un ir jānoliec galva to cilvēku priekša, kas izcīnīja Lielo Uzvaru un aizstāvēja Latvijas neatkarību.

Президент РФ В. Путин принял участие в заседании расширенной коллегии Минобороны РФ - Sputnik Latvija
Putins nosauca Polijas vēstnieku nacistu Vācijā par "nelieti" pieminekļa Hitleram dēļ

2020. gadā pasaule plaši atzīmēs 75 gadadienu Uzvarai pār fašismu. Maskava vairākkārt vērsa starptautisko iestāžu uzmanību nacisma slavēšanai, kura zeļ un plaukts Baltijas valstīs ar varasiestāžu nolaidību. Tā, Latvijā katru gadu 16. martā tiek rīkots Latviešu SS leģiona dalībnieku un to piekritēju gājiens, Igaunijā notiek SS 20. divīzijas veterānu pulcēšanās.

KF prezidents Vladimirs Putins vairākkārt paziņojis, ka ir svarīgi saglabāt vēsturisko atmiņu par Otro pasaules karu. Krievijas līderis nosodīja nacistu slavēšanu vairākās Austrumeiropas un Baltijas valstīs, atzīmējot, ka nedz nežēlīgajam nacisma noziegumam, nedz tā atbalstītājiem nav attaisnojuma un piedošanas. Aizmirst par Otrā pasaules kara sniegtajām mācībām nozīmētu nodot tuvinieku, tēvu un vectēvu piemiņas nodevību, kuri krita karalaukā, uzsvēra Putins.

Признал очевидное: Корен оценил слова главы МИД про Гитлера и Латвию
Ziņu lente
0