Rinkēvičs pastāstīja, kā Latvija palīdzēs ugunsgrēkos cietušajai Austrālijai

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas ĀM vadītājs Edgars Rinkēvičs izteica līdzjūtību sakarā ar traģēdiju Austrālijā un pastāstīja par Latvijas gatavību palīdzēt.

RĪGA, 7. janvāris – Sputnik. Austrālijā plosās meža ugunsgrēki, kuri iznīcina visu savā ceļā. Izdedzis jau ir miljoniem hektāru zemes. Uguns pēdējo mēnešu laikā aiznesusi 17 cilvēku dzīvības, iznīcinājusi tūkstošiem māju, pēc dažām aplēsēm, bojā gājuši 8 tūkstoši koalu un simtiem tūkstošiem citu dzīvnieku.

Atsevišķās vietās ugunsgrēki ir tik spēcīgi un dūmi ir tik biezi, ka no gaisa tos dzēst ir kļuvis neiespējami. Varasiestādes sūta JKS kuģus un aviāciju uz cietušajiem rajoniem.

Latvijas ĀM vadītājs Edgars Rinkēvičs savā Twitter visu Latvijas iedzīvotāju vārdā izteica līdzjūtību cietušajiem šajā baisajā traģēdijā. Turklāt viņš paziņoja, ka Latvija sniegs palīdzību ar Austrālijas Sarkanā Krusta starpniecību.

"Latvija pauž solidaritāti Austrālijai, kura cieš no postošiem meža ugunsgrēkiem. Mēs izsakām visdziļāko līdzjūtību upuru ģimenēm šajā traģēdijā un palīdzēsim ar Austrālijas Sarkanā Krista starpniecību," uzrakstīja ministrs.

Austrālijas meži deg kopš septembra. Ugunsgrēki ir sasnieguši tādu apmēru, ka tos var redzēt no kosmosa.

Daudzas pasaules slavenības ziedo kolosālu naudu palīdzības cietušajiem fondam. Dažādu valstu vadītāji savu valstu vārdā piedāvā atbalstu.

Ziņu lente
0