Horvātijas prezidenta posteni ieņēmis bijušais valsts premjerministrs

© AP Photo / Darko BandicНовоизбранный президент Республики Хорватия Зоран Миланович
Новоизбранный президент Республики Хорватия Зоран Миланович - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pirmajā vēlēšanu kārtā opozīcijas kandidāts izcīnīja uzvaru ar nelielu pārsvaru. Konkurence saglabājās arī otrajā kārtā.

RĪGA, 6. janvāris - Sputnik. Prezidenta vēlēšanās Horvātijā uzvaru izcīnījis bijušais premjerministrs Zorans Milanovičs, vēsta Sputnik Baltkrievija, atsaucoties uz Horvātijas vēlēšanu komisiju.

Svētdien, 5. janvārī Horvātijā notika prezidenta vēlēšanu otrā kārta. Par šo posteni cīnījās iepriekšējā valsts vadītāja Kolinda Grābara-Kitaroviča un kandidāts no opozīcijā strādājošās Sociāldemokrātiskās partijas Zorans Milanovičs.

Vēlēšanu rezultāti liecina, ka Milanoviču atbalstīja 52,7% vēlētāju, bet Kitaroviča saņēma 47,3% balsu.

Kitaroviča jau apsveica Milanoviču ar ievēlēšanu prezidenta postenī un paziņoja, ka sagaida "civilizētu varas nodošanu".

"Horvātija nolēma, ka Milanovičs būs prezidents, un es viņu apsveicu. Esmu gatava iepazīstināt viņu ar visu, ko darīju; pats galvenais Horvātijai ir stabilitāte," viņas teikto citēja aģentūra HINA.

"Esmu apmierināts, rezultāts ir labs, uzvara ar nelielu pārsvaru, taču godīga," savukārt intervijā vietējai televīzijai pastāstīja Milanovičs.

Tiesības noteikt Horvātijas iekšpolitiku un ārpolitiku saskaņā ar konstitūciju pieder valdībai. Prezidents pārsvarā pilda reprezentatīvas funkcijas un tiek ievēlēts uz pieciem gadiem.

Ziņu lente
0