Grieķija un Ziemeļmaķedonija saņem gāzi pa gāzesvadu "Turcijas straume"

© Sputnik / Алексей Куденко / Pāriet pie mediju bankasСтроительство морского участка газопровода в акватории Черного моря.
Строительство морского участка газопровода в акватории Черного моря. - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Šī gada sākumā sāktas gāzes piegādes arī uz Bulgāriju. Aprēķini liecina, ka tās dos iespēju Sofijai ietaupīt aptuveni 40 miljonus eiro.

RĪGA, 6. janvāris — Sputnik. Grieķijā un Maķedonijā sākušās gāzes piegādes no Krievijas pa cauruļvadu "Turcijas straume", informēja kompānijas "Bulgartransgaz" vadītājs Vladimirs Maļinovs, vēsta RIA Novosti.

Строительство морского участка газопровода в акватории Черного моря. - Sputnik Latvija
Erdogans nosauca gāzesvada "Turcijas straume" palaišanas datumu

1. janvārī sāktas gāzes piegādes arī uz Bulgāriju. Aprēķini liecina, ka tās dos iespēju Sofijai ietaupīt aptuveni 40 miljonus eiro.

"Bulgartransgaz" vadītājs radio BNR ēterā pastāstīja, ka tiek izmantots jaunais punkts "Strandja 2" pie robežas ar Turciju. Viņš piezīmēja, ka gada sākumā Transbalkānu gāzesvads, kura vietā stājusies "Turcijas straume" nav noslogots. Pie tam, Maļinovs paskaidroja, nepieciešamības gadījumā Bulgārijas vadība var izmantot arī šī gāzesvada potenciālu.

"Turcijas straume"

Projektā iekļauti divi gāzesvadi. Pirmais no tiem nodrošina zilās degvielas piegādes Turcijai, otrais – valstīm Eiropas dienvidos un dienvidaustrumos.

Novembrī Krievijas koncerns "Gazprom" aizpildīja abus cauruļvadus ar degvielu. Gāzesvada oficiālais ekspluatācijas sākums ieplānots 8. janvārī.

Ziņu lente
0