Desmit dienas OS nomaiņai: Microsoft pārtrauc Windows 7 atbalstu

© Unsplash / Kevin GrieveДевушка с ноутбуком
Девушка с ноутбуком - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
No 14. janvāra kompānija Microsoft pārtrauc operāciju sistēmas Windows 7 atbalstu – atjauninājumi vairs netiks publicēti.

RĪGA, 5. decembris - Sputnik. Jauna kiberapdraudējuma parādīšanās likusi kompānijai Microsoft pārtraukt operāciju sistēmas (OS) Windows 7 atbalstu visā pasaulē, vēsta RIA Novosti.

OS Windows 7 atbalsts tiks pārtraukts no 14. janvāra – sistēma vairs netiks atjauninināta un neatbildīs nepieciešamajam drošības līmenim. Lietotājiem atlikušas tikai 10 dienas, lai nomainītu šo operāciju sistēmu savās iekārtās.

Microsoft paskaidroja, ka OS Windows 7 ir novecojusi un neatbilst mūsdienu kiberapdraudējuma līmenim atšķirībā no Windows 10, kuras pamatā likta kiberdrošība. Šī iemesla dēļ kompānija pievērsusi visu uzmanību Windows 10 pilnveidošanai un aktualizācijai.

Microsoft iesaka lietotājiem nomainīt datoru OS, jo pretējā gadījumā viņi riskē kļūt par kibernoziedznieku upuriem.

WhatsApp - Sputnik Latvija
Nākamgad WhatsApp pārtrauks darbu vairākos viedtālruņos

Tāpat kompānija ieteica atjaunot sīkrīkus, ja tie neatbilst mūsdienu prasībām, ko jaunās OS iestatīšana tajos, domājams, mazinās atdevi.

Analītiskās kompānijas Net Applications rīcībā esošie dati liecina, ka 2019. gada martā 40% personālo datoru visā pasaulē vēl joprojām izmantoja OS Windows 7.

Iepriekš kļuva zināms, ka 2020. gadā viedtālruņos ar vecajām operāciju sistēmu iOS un Android versijām pārtrauks darbu ziņu apmaiņas lietotne WhatsApp. Tas notiks 2020.gada 1.februārī.

Lietotne darbosies iekārtās ar operāciju sistēmu Android versiju no 4.0.3 vai iOS 9, KaiOS 2.5.1 un jaunākām sistēmām.

Ja iekārtās iestatītas vecas versijas programmatūra, WhatsApp lietotāji nevarēs reģistrēties lietotnē un izmantot pašreizējo lietotāja kontu.

Sociālo tīklu un ziņu apmaiņas programmu profesionālo lietotāju asociācijas direktors Vladimirs Zikovs paskaidroja telekanālam RT, ka WhatsApp piespiež lietotājus iegādāties jaunus sīkrīkus, un tā ir negatīva tendence.

 

 

Ziņu lente
0