Krievija un Baltkrievija vienojušās par pirmās naftas partijas piegādi

© Sputnik / Андрей Александров / Pāriet pie mediju bankasНефтеперерабатывающий завод "Нафтан" в Новополоцке
Нефтеперерабатывающий завод Нафтан в Новополоцке - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Koncerns "Belņeftehim" paziņoja, ka uzkrātie resursi palīdzēs nodrošināt netraucētu Baltkrievijas rūpnīcu darbu.

RĪGA, 5. janvāris – Sputnik. Baltkrievija noformē dokumentus ar Krievijas kompāniju par pirmās naftas partijas piegādi par cenu, kas izslēdz prēmiju piegādātājiem, vēsta Sputnik Lietuva, atsaucoties uz "Belņeftehim" preses dienestu.

Koncerna vietnē publicētā informācija liecina, ka izejvielu apjoms un uzkrātie resursi ļaus nodrošināt netraucētu Baltkrievijas rūpnīcu darbu 2020. gadā.

Savukārt Krievijas koncerna "Transņeftj" oficiālais pārstāvis Igors Demins pastāstīja RIA Novosti, ka kompānija saņēmusi pieteikumu 130 tūkstošu tonnu naftas pārsūknēšanai uz Novopolockas naftas pārstrādes rūpnīcu Baltkrievijā.

Клайпедский морской порт - Sputnik Latvija
Alternatīvas naftai no KF ir dārgākas, tomēr Lietuva ir gatava palīdzēt Baltkrievijai

Iepriekš informācijas avots pastāstīja ziņu aģentūrai, ka Baltkrievija vēlas sameklēt neatkarīgus naftas piegādātājus laikā, kamēr notiks pārrunas ar Krieviju.

Tika vēstīts, ka līgums par naftas piegādēm Baltkrievijas NPR no Krievijas nav noslēgts tāpēc, ka Minska vēlējās samazināt naftas cenu par desmit dolāriem par tonnu.

Otrdien "Belņeftehim" vadītājs Andrejs Ribakovs pastāstīja, ka Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko devis rīkojumu tuvāko stundu laikā noslēgt Baltkrievijas saimniekojošo subjektu pārrunas ar Krieviju un noslēgt līgumus par naftas piegādēm valsī ar mērķi nodrošināt abu naftas pārstrādes rūpnīcu netraucētu darbu.

Ziņu lente
0