Video

Tūkstošiem cilvēku Irānā izgājuši ielās pēc ģenerāļa Suleimani slepkavības

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Tūkstošiem irāņu pārpildīja ielas Teherānā, Kermanā un Tebrizā pēc ziņas par ASV valdības izplānoto Irānas Islāma revolūcijas sargu korpusa speciālo uzdevumu vienības komandiera, ģenerāļa Kasema Suleimani slepkavību.

Kermanas, ģenerāļa Suleimani dzimtās pilsētas, iedzīvotāji piektdien pēc lūgšanas sapulcējās, lai godātu bojāgājušā piemiņu.

Suleimani gājis bojā ASV raķešu triecienā Bagdādes starptautiskās lidostas rajonā 3.janvārī. ASV prezidenta padomnieks nacionālās drošības jautājumos Roberts O’Braiens pastāstīja, ka irāņu ģenerāļa Kasema Suleimani slepkavības mērķis bija "novērst tālāku asinsizliešanu". Viņš apgalvoja, ka Suleimani plānojis uzbrukumus amerikāņu karavīriem ar savu padoto vai IRKS kareivju rokām.

Irānas ārlietu ministrs Muhameds Džavads Zarifs telefona sarunā ar ANO ģenerālsekretāru Antoniu Guterešu nosauca Suleimani bojāeju par ASV teroristiskā uzbrukuma rezultātu.

Savukārt ANO ģenerālsekretārs pauda bažas par Vašingtonas darbībām un paziņoja, ka tās novedīs pie spriedzes eskalācijas reģionā.

Ziņu lente
0