Hilarija Klintone ieņēmusi rektora vietu universitātē Belfāstā

© AFP 2023 / Brendan SmialowskiХиллари Клинтон делает селфи со своими сторонниками
Хиллари Клинтон делает селфи со своими сторонниками  - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ASV bijusī valsts sekretāre Hilarija Klintone kļuvusi par Kvīnsas universitātes goda rektoru Belfāstā.

RĪGA, 3. janvāris — Sputnik. Bijusī ASV valsts sekretāre un prezidenta amata kandidāte Hilarija Klintone uz pieciem gadiem kļuvusi par Kvīnsas universitātes goda rektoru Belfāstā, Lielbritānijā, liecina informācija mācību iestādes mājaslapā.

"ASV (bijusī – red.) valsts sekretāre Hilarija Klintone no 2020.gada 1.janvāra ieņems Kvīnsas universitātes rektora posteni Belfāstā uz pieciem gadiem," universitātes paziņojumu citēja RIA Novosti.  Atzīmēts, ka viņa būs pirmā sieviete šajā postenī.

Президент США Дональд Трамп на саммите НАТО в Брюсселе - Sputnik Latvija
Viedoklis
Tramps prognozē pilsoņu karu ASV

Mācību iestādes prorektors Stīvens Prenters atzīmēja, ka Hilarijas Klintones ieguldījums Ziemeļīrijā ir vērā ņemams un viņa kļūs par teicamu universitātes interešu aizstāvi un "iedvesmojošu modeli" universitātes aprindās. Savukārt ASV prezidenta bijusī kandidāte paziņoja, ka šī posteņa piedāvājums viņai ir liels gods. 2018.gada oktobrī politiķe saņēma no universitātes goda doktora pakāpi.

Bijusī ASV valsts sekretāre Hilarija Klintone kandidēja uz prezidenta amatu no Demokrātiskās partijas 2016.gada vēlēšanās. Viņa tika uzskatīta par neapšaubāmu favorītu, taču viņas oponents – Republikāņu partijas pārstāvis Donalds Tramps negaidot izcīnīja uzvaru. Tāpat Klintone nesekmīgi pretendēja uz demokrātisko nomināciju 2008.gadā – viņa piekāpās nākamajam prezidentam Barakam Obamam.

Ziņu lente
0