Sēdi, taču ne pārāk ilgi! Lielbritānijā izgudroja neērtus tualetes podus

© Sputnik / Станислав Савин / Pāriet pie mediju bankasУнитазы на складе
Унитазы на складе - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Britu kompānija prezentēja maksimāli neērtus tualetes podus biroja darbiniekiem. Izstrādātāji uzskata, ka tas ievērojami uzlabos darba ražīgumu.

RĪGA, 31. decembris — Sputnik. Britu biroja darbinieki tualetes apmeklēšanai darbā tērē 10 reizes vairāk laika nekā mājās. Speciāla pētījuma laikā izrādījās, ka bezkaunīgie briti līdz 28,5 minūtēm dienā sēž uz tualetes poda. 2,5 stundas nedēļā viņi pavada tualetes istabā, lai skatītos Yotube videoierakstus, karaliskās ģimenes profilu Instagram vai lasītu grāmatas par laika menedžmentu, no ka darba devēji cieš līdz četriem miljardiem mārciņu zaudējumu gadā, ziņo RIA Novosti.

Рулон туалетной бумаги - Sputnik Latvija
Vācijā aicina atteikties no tualetes papīra

Kompānija StandardToilet ir atradusi veidu, kā izlabot situāciju. 2019. gada beigās tā prezentēja oriģinālu jaunumu – jaunās paaudzes tualetes podu. Pēc izstrādātāju domām, tieši tas glābs uzņēmējus no bankrota un paaugstinās darbinieku darbspēju. Uz pirmā acu skatiena tualetes pods nav atšķirīgs no parastā, bet patiesībā atšķirība ir būtiska. Sēdeklis ir izstrādāts ar 13 grādu slīpumu, kas rada lielāku slodzi uz lietotāja kājām un rada diskomfortu. Proti "tualetes planktonam" vairs negribēs šķirstīt žurnālus vai arī snaust tualetēs. Par to, vai inovatīvas santehnikas izstrādātāji plāno lietot šo izgudrojumu savā uzņēmumā, nav stāstīts.

Toties sociālajos tīklos britu lietotāji neklusē. Viņi jau ir novērtējuši StandardToilet ideju. Tiesa, neatbalstīja. Daudzi izmisīgi centās pierādīt, ka tualete ir vienīgā vieta, kur var baudīt vientulību. Vismaz 28 minūtes darba dienas laikā. Daži nosauca slīpu tualetes podu par "kapitālisma pēdējo stadiju". Izstrādātāju argumenti, ka viņu konstrukcijas izmantošana it kā uzlabojot stāju, stimulē kāju muskuļus un nostiprina balsta un kustību aparātu, nedarbojas. Turklāt rodas jautājums: "Kā būt cilvēkiem ar ierobežotām veselības iespējām?"

 

Ziņu lente
0