Trīsdesmit gadus veci valsts ierēdņi no Rīgas: kas Latvijā uzskata sevi par nodrošinātu

© Sputnik / Виталий БелоусовПортфель с документами
Портфель с документами - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Sociologi noskaidrojuši, kādu sociālo grupu pārstāvji Latvijā biežāk sevi dēvē par materiāli nodrošinātiem.

RĪGA, 30. decembris – Sputnik. Vairāk nekā 40% Latvijas iedzīvotāju uzskata sevi par sociāli nenodrošinātiem, liecina pētījumu centra SKDS aptauja. Rezultātus Twitter vietnē publicēja centra direktors Arnis Kaktiņš.

2019. gada decembrī 51% Latvijas iedzīvotāju nosauca sevi par materiāli nodrošinātiem, savukārt 41% – par nenodrošinātiem. Salīdzinot ar pērno gadu, starpība nav liela – par 2% samazinājies nenodrošināto iedzīvotāju skaits, savukārt nodrošināto skaits palicis nemainīgs.

Pētnieki izcēla arī Latvijas iedzīvotāju raksturojumu, kuri biežāk dēvē sevi par nodrošinātiem: tie ir cilvēki vecumā no 18 līdz 44 gadiem, cilvēki ar augstāko izglītību, publiskā sektora darbinieki un Rīgas un Kurzemes iedzīvotāji.

Savukārt par savu materiālo trūcību biežāk paziņo vecākas paaudzes cilvēki (64-75 gadi), nestrādājošie, cilvēki ar zemu izglītības līmeni, Vidzemes un Latgales iedzīvotāji, kā arī lauku iedzīvotāji.

​"Raksturīgi, ka ne visi, kas ienākumu apjoma ziņā pieder pie 20% turīgākajiem, sevi neuzskata ar materiāli nodrošinātiem. Savukārt, ne visi, kas finansiāli ir starp 20% trūcīgākajiem, sevi uzskata par materiāli nenodrošinātiem," atzīmēja Kaktiņš.

Ziņu lente
0