Putins neapsveica Jaunajā gadā Latvijas, Lietuvas un Igaunijas prezidentus

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
KF prezidents Vladimirs Putins apsveica Ziemassvētkos un Jaunajā gadā ārvalstu vadītājus un valdības, kā arī starptautisko organizāciju vadītājus; Baltijas valstu, Ukrainas un Gruzijas sarakstā nav.

RĪGA, 30. decembris – Sputnik. Baltijas valstu, kā arī Ukrainas un Gruzijas prezidenti nesaņēma apsveikumus Jaunajā gadā no Krievijas līdera Vladimira Putina.

To cilvēku vidū, kuriem Putins nosūtīja svētku novēlējumus Jaunajā gadā, ir ASV prezidents Donalds Tramps, Venecuēlas līderis Nikolass Maduro, Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdogans, Izraēlas premjers Benjamins Netanjahu, Baltkrievijas līderis Aleksandrs Lukašenko, Francijas prezidents Emanuels Makrons un Sīrijas prezidents Bašars Asads, Vācijas kanclere Angela Merkele, Lielbritānijas karaliene Elizabete Otrā, britu premjers Boriss Džonsons un citi.

Президент Латвии Раймондс Вейонис - Sputnik Latvija
Latvijas prezidents paskaidroja, kāpēc vilcinājās apsveikt Putinu

Tāpat Ziemassvētkos un Jaunajā gadā viņš apsveica bijušos ārzemju valstu un valdību vadītājus, kā arī politiskos aktīvistus, tostarp Nursultanu Nazarbajevu, Silvio Berluskoni, Džordžu Bušu, Romano Prodi, Nikolā Sarkozī, Fransuā Fijonu, Tarjū Halonenu, Karali Huanu Karlosu I un Gerhardu Šrēderu.

Igaunijas prezidente Kersti Kaljulaida, Latvijas prezidents Egils Levits, Lietuvas vadītājs Gitans Nausēda, Ukrainas prezidents Vladimirs Zeļenskis un Gruziju vadošā Salome Zurabišvili nav Kremļa mājaslapā publicētajā Putina apsveikto ārvalstu līderu un organizāciju vadītāju sarakstā.

KF preses sekretārs Dmitrijs Peskovs, atbildot uz jautājumu, vai Putins apsveiks Jaunajā gadā Ukrainu un Gruziju, pateica, ka, iespējams, būs papildinājums jau publicētajiem apsveikumiem.

"Ne visi līderi tika iekļauti paziņojumā. Nepieciešamības gadījumā informācija tiks papildināta," pateica žurnālistiem Peskovs.

Ziņu lente
0