Krievijas AM informē: pret Bruņotajiem spēkiem tiek gatavots informatīvs uzbrukums

© Sputnik / Антон Денисов / Pāriet pie mediju bankasМинистерство обороны Российской Федерации
Министерство обороны Российской Федерации - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas Aizsardzības ministrija uzskata, ka kampaņas pasūtītāji ārvalstīs ir gatavi izmantot informācijas uzbrukuma netīrās metodes"

RĪGA, 29. decembris – Sputnik. Ārzemēs tuvākajā laikā tiks īstenota informācijas kampaņa ar mērķi diskreditēt Krievijas Bruņoto spēku vadību, intervijā avīzei "Krasnaja zvesda" paziņoja KF aizsardzības ministra vietnieks Ruslans Caļikovs, vēsta Sputnik Lietuva.

Вирус-вымогатель атаковал IT-системы компаний в разных странах - Sputnik Latvija
Kibereksperti prognozē pasaulei jaunu auksto karu 2020. gadā

"Šodien mūsu rīcībā ir ticama informācija par to, ka atsevišķas valstis ar konkrētu mediju starpniecību īsteno koordinētu darbu, kura mērķis ir Krievijas varas orgānu, politiķu, sabiedrisko darbinieku un žurnālistu diskreditācija. Pie tam tuvākajā laikā sagaidāms augošs informatīvais spiediens, kas vērsts pret Krievijas Bruņoto spēku vadošā sastāva visu līmeņu pārstāvjiem – no Bruņoto spēku apvienību, vienību un veidu komandieriem līdz militāri politiskajai vadībai," – viņš teica intervijā.

Caļikovs norādīja, ka informatīvais uzbrukums notiks ar mērķi graut Krievijas sabiedrības pārliecību par armijas cīņas gatavību un cīņas spēju, kā arī diskreditēt Krievijas armijas nostiprināšanas darbu.

"Plašsaziņas informācijas un saziņas sistēma ir kļuvusi par ļoti nopietnas konfrontācijas sfēru. Vēl vairāk, informācija prasmīgās rokās un ar pietiekamiem resursiem pārvērtusies par spēcīgu un graujošu ieroci," atzīmēja Caļikovs.

Viņš akcentēja, ka minētās kampaņas pasūtītāji izmantos pret Krievijas Aizsardzības ministriju informācijas kara netīrās metodes, taču militārais resors plāno atbildēt ar godīgu un atklātu darbu. Caļikovs aicināja Krievijas žurnālistus kļūt par AM sabiedrotajiem informācijas uzbrukuma atvairīšanā.

Кибератаки - Sputnik Latvija
Viedoklis
NATO kibermācības Igaunijā: mērķi un līdzekļi

"Gribētos, lai mediju industrijas, Krievijas mediju pārstāvji kļūtu, ja nu ne par "durkļiem" šajā informatīvajā konfrontācijā, tad vismaz par sabiedrotajiem. Nebūt ne visiem patīk Krievijas Bruņotie spēki to pašreizējā stāvoklī. Mēs pēc tā nemaz arī neilgojamies. Taču ir ieceres un plāni diskreditēt Krievijas armiju, ko mēs nekad nepieļausim. Un ar to var cīnīties tikai ar atklātību," teica Caļikovs.

Ziņu lente
0