Lielbritānijas vēstnieks KF trijos vārdos aprakstījis Krieviju

© Sputnik / Максим Блинов / Pāriet pie mediju bankasЧрезвычайный и полномочный посол Великобритании в России Лори Бристоу
Чрезвычайный и полномочный посол Великобритании в России Лори Бристоу - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lorijs Bristovs, kurš jaunajā gadā pametīs Maskavu un Lielbritānijas vēstnieka posteni KF, atzinies, ka viņam būs skumīgi.

RĪGA, 28. decembris — Sputnik. Lielbritānijas vēstnieks Krievijā Lorijs Bristovs, kurš pamet savu posteni 2020. gada janvārī, pastāstīja, kādus iespaidus guvis darbā Krievijā, vēsta Sputnik Igaunija.

"Aizraujoša, enerģiska un – lai arī tas jūs pārsteigs, - silta," konstatēja Bristovs ierakstā, kas publicēts Lielbritānijas vēstniecības Krievijā lapā Facebook, atbildot uz lūgumu raksturot Krieviju trijos vārdos.

Britu diplomāts atzina, ka visvairāk skums pēc cilvēkiem. "Šeit esmu iepazinies ar lieliskiem draugiem un kolēģiem," viņš atcerējās.

Starp braucieniem pa Krieviju visvairāk iespiedies atmiņā ceļojums uz Kamčatku, kur pērnvasar viņš redzējis vulkānus un lāčus.

Taujāts, ko viņš ieteiktu aplūkot Maskavā, ja brīva ir tikai viena diena, Bristovs deva padomu pastaigāties pa Bulvāru loku.

2020. gada janvārī sers Lorijs Bristovs, kurš četrus gadus ieņēma Lielbritānijas vēstnieka Krievijā posteni, šo amatu pamet.

Pēdējos gados Krievijas un Lielbritānijas attiecībās bijis liels skaits notikumu un izaicinājumu. Pie tam nesen vēstīts, ka jaunākās aptaujas rezultāti liecina: Vācijā, Francijā, Itālijā un Lielbritānijā iedzīvotāju vidū vērojams būtisks atbalsts viņu valstu attiecību uzlabošanai ar Krieviju. Par siltākām divpusējām attiecībām izteicās 84% vāciešu, 78% itāļu, 75% franču un 68% britu. Atzīmēts, ka visās četrās valstīs vīrieši biežāk nekā sievietes pauduši atbalstu "atkusnim" Krievijas un Eiropas Savienības attiecībās.

Ziņu lente
0