Kafejnīca Rīgā plāno veidot darba biržu cilvēkiem ar īpašām vajadzībām

© Sputnik / Sergey MelkonovКоманда Cafe RB
Команда Cafe RB - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pozitīvā pieredze, kas gūta, iekārtojot darbā cilvēkus ar īpašām vajadzībām, pamudinājusi kafejnīcas "Rūpju bērns" īpašniekus pārvērst to par vietu, kur sociāli atbildīgi uzņēmēji varēs atrast īpašus darbiniekus.

RĪGA, 28. decembris — Sputnik. Tūkstoš cilvēki uz 8 vietām – tādu konkurenci nācās izturēt tiem cilvēkiem ar īpašām vajadzībām, kuri tika izvēlēti darbam kafejnīcā "Rūpju bērns". Tā ir pirmā kafejnīca Latvijā, kurā pārsvarā strādā īpaši cilvēki. Pusgadu nostrādājis, kolektīvs ļoti lepojas ar paveikto un plāno nākamo soli – veidot vietu, kur tiksies potenciālie darba devēji un ņēmēji, vēsta LTV.

Открытие нового корпуса торгового центра Alfa - Sputnik Latvija
Latvijas darba devēji varēs netraucēti atlaist no darba invalīdus

Svētkos konditoriem un ceptuvēm darba ir papilnam, un "Rūpju bērns" nav izņēmums. Taču šeit par lielo pasūtījumu skaitu tikai priecājas – tie ienesīs vairāk naudas.

Šogad "RB Cafe", acīmredzot, bija viena no ilgotākajām darba vietām valstī, spriežot pēc pieteikumu skaita uz katru vietu – tik ļoti cilvēki ar īpašām vajadzībām vēlas strādāt un saņemt algu.

Pirmās algas iztērētas savām vajadzībām.

"Pirku mēbeles, labas drēbes par algu," atklāja darbiniece Silvija Reiere.

Galvenā konditore Anita Meķe atzina – nav jau viegli cilvēkiem, kas nekad agrāk to nav darījuši, iemācīt visus noslēpumus. Dažkārt nākas pacensties, lai rezultāts būtu akurāts.

"Konditoram vienmēr svarīgi, lai darba rīki sakārtoti. (..) Nav vairs dienas centrs, ir patstāvīgā dzīve, pastāvīgs darbs," atzina Meķe.

Arī apmeklētāji novērtējuši kafejnīcas ideju - palīdzēt cilvēkiem ieraudzīt sociāli iekļaujošo momentu ar citu acīm, uzskata kafejnīcas sabiedrisko attiecību speciāliste Diāna Ponaskova.

Tieši viņai radās ideja, kā palīdzēt satikties sociāli atbildīgiem uzņēmējiem un darba meklētājiem.

Пожилая женщина на скамейке - Sputnik Latvija
Tiesībsargs: Latvijā invalīdiem nākas izvēlēties – mirt bada nāvē vai nosalt

Jau nākamgad te plānots veidot reālu darba biržu, kur satiksies darba devēji un darba ņēmēji. Visticamāk, informācija būs atrodama gan internetā, gan kafejnīcā pie sienas.

Kafejnīca kļūs par tiltu un savdabīgu uzņēmumu, kas palīdz atrast darbiniekus. Tāds būs galvenais mērķis nākamajā gadā.

Paši kafejnīcas īpašnieki ar smaidu atzīmēja, ka šeit arī varētu notikt pirmās darba intervijas.

Ziņu lente
0