Hiperskaņas komplekss "Avangard" stājies kaujas dežūrā

© Министерство обороны РФ / Pāriet pie mediju bankasЗапуск ракеты комплекса "Авангард" с гиперзвуковым боевым блоком
Запуск ракеты комплекса Авангард с гиперзвуковым боевым блоком - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Armijas vienība ar vienīgajām hiperskaņas raķetēm pasaulē dislocēta Orenburgas apgabalā. Aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu apsveica karavīrus un visu valsti ar vērā ņemamo notikumu.

RĪGA, 28. decembris — Sputnik. Krievijas Stratēģiskās nozīmes raķešu spēku Pirmais pulks, kas bruņots ar jaunāko stratēģiskās nozīmes raķešu kompleksu ar hiperskaņas planējošo spārnoto kaujas bloku "Avangard" sācis kaujas dežūru, vēsta Sputnik Igaunija, atsaucoties uz RIA Novosti.

Armijas vienība dislocēta Jasņenskij raķešu spēku daļā Orenburgas apgabalā.

Krievijas aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu sapulcē paziņoja: "Gribu apsveikt mūs visus un atsevišķi - Stratēģiskās nozīmes raķešu spēkus. Šodien (27. decembrī – red.) pl. 10:00 no rīta kaujas dežūru sācis stratēģiskās nozīmes raķešu komplekss "Avangard". Apsveicu ar šo valstij un Bruņotajiem spēkiem vērā ņemamo notikumu."

Ātrākā raķete pasaulē "Avangard"

2018.gadā Krievijas prezidents Vladimirs Putins vēstījumā Federālajai sapulcei pastāstīja par hiperskaņas raķešu kompleksu "Avangard" līdz ar citām jaunākajām Krievijas bruņojuma sistēmām.

CC BY 4.0 / Минобороны РФ / Raķešu komplekss "Avangard"
Hiperskaņas komplekss Avangard stājies kaujas dežūrā - Sputnik Latvija
Raķešu komplekss "Avangard"

Tādējādi Krievija ir kļuvusi par vienīgo valsti pasaulē, kas oficiāli informējusi: tās rīcībā ir hiperskaņas ieroči.

"Avangard" spēj pārvietoties atmosfēras blīvajos slāņos starpkontinentālā attālumā ātrumā, kas vairāk nekā 20 reizes pārsniedz Maha skaitli. Pārvietojoties mērķa virzienā, planējošais spārnotais bloks izpilda tā saucamo dziļo manevrēšanu gan horizontāli – vairāku tūkstošu kilometru attālumā, - gan vertikāli. Šī iemesla dēļ nekādi pretgaisa un pretraķešu aizsardzības līdzekļi nav spējīgi to pārtvert.

Krievijas prezidents akcentēja, ka "Avangard" ir adekvāta un asimetriska atbilde ASV pretraķešu aizsardzības sistēmai.

Savienotajās Valstīs ilgu laiku tika noraidīta iespēja, ka Krievijas rīcībā būtu tāds ierocis, taču vēlāk atzina, ka atpaliek šajā jomā.

Ziņu lente
0