Kazahstānā cietusi katastrofā pasažieru lidmašīna

© Sputnik / Pāriet pie mediju bankasКрушение пассажирского самолета в Казахстане
Крушение пассажирского самолета в Казахстане - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lielākā daļa iekšzemes reisa pasažieru, tostarp arī bērni, nogādāti slimnīcās, daudziem nepieciešama operācija.

RĪGA, 27. decembris – Sputnik. Aviokompānijas Bek Air lidmašīna, kas devas reisā Almata-Nursultana, nogāzusies īsi pēc pacelšanās, vēsta Sputnik Kazahstāna

Pacelšanās laikā lidmašīna "Fokker 100" zaudēja augstumu, caursita betona nožogojumu un atdūrās pret divstāvu ēku Kiziltu ciemā.

Civilās aviācijas komiteja informēja, ka reisā devušies 93 pasažieri un pieci ekipāžas locekļi. Jaunākie dati liecina, ka 15 cilvēki katastrofā zaudējuši dzīvības.

"Slimnīcās nogādāti 66 cilvēki. Viņu vidū 50 ir hospitalizēti. Seši cilvēki smagā stāvoklī nogādāti 4.pilsētas klīniskajā slimnīcā, seši – ārkārtīgi smagā stāvoklī – daudzprofilu slimnīcā. Bērnu slimnīcā nogādāti 19 bērni. Viņi visi ir pie samaņas. Vairākiem cietušajiem nepieciešama operācija," brīfinga gaitā paziņoja Almatas Sabiedriskās veselības pārvaldes vadītājs Tleuhans Abildajevs.

Pagaidām noskaidrotas 7 bojāgājušo cilvēku personības, precīzi dati par upuriem un izdzīvojušajiem tiks sniegti pēc glābšanas darbu noslēguma. Zināms, ka starp bojāgājušajiem bija 79 gadus vecais Kazahstānas Ģenerāļu padomes priekšsēdētājs Rustems Kaidarovs.

Kazahstānas prezidents Kasims Žomarts Tokajevs pauda līdzjūtību lidmašīnas katastrofā bojā gājušo cilvēku tuviniekiem.

​"Izsaku dziļu līdzjūtību šorīt, 27.decembrī pie Almati notikušajā lidmašīnas katastrofā bojāgājušo pilsoņu tuviniekiem. Cietušajiem tiks sniegta palīdzība," prezidents paziņoja savā lapā Twitter.

"Fokker 100" tipa lidmašīnu reisi un aviokompānijas Bek Air darbība apturēta. "Fokker 100" ir vidēju maģistrāļu pasažieru lidmašīna, ko ražojusi Holandes firma Fokker uz pasažieru lidmašīnas F-28-4000 bāzes.

Izveidota valdības komisija ar premjerministru Askaru Maminu priekšgalā. Vainīgie saņems stingru sodu saskaņā ar likumu, paziņoja prezidents Tokajevs.

Katastrofas vietā ieradies Almati akims (pilsētas galva) Bakitžans Sagintajevs. Viņš iepazinās ar glābšanas darbu gaitu, apmeklēja cietušos slimnīcā, kā arī izteica dziļu līdzjūtību aviokatastrofā bojāgājušo ģimenēm un tuviniekiem.

Ziņu lente
0