The Independent: Krievija atņēmusi britu jūrniekiem Ziemassvētkus

© Sputnik / Sergey MelkonovАнглийский фрегат HMS "Westminster" в рижском порту
Английский фрегат HMS Westminster в рижском порту - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lielbritānijas JKF patruļas kuģis Tyne bija spiests pavadīt jūrā visus Ziemassvētkus, pavadot Krievijas mācību kuģi "Perekop" ar kursantiem tā ekipāžā.

RĪGA, 27. decembris — Sputnik. Krievijas karakuģa reiss cauri Lamanša šaurumam Ziemassvētkos licis Lielbritānijai nosūtīt patruļas kuģi, kas to pavadītu, vēsta Sputnik Igaunija.

Par to pastāstīja britu izdevums The Independent un atzīmēja, ka Lielbritānijas JKF patruļas kuģis "Tyne" bija spiests pavadīt jūrā visus Ziemassvētkus – 24. un 25. decembri. Tikai 26.decembra vakarā tas atgriezies Portsmutas ostā.

Военнослужащий береговых войск Балтийского флота во время тактических учений в Калининградской области - Sputnik Latvija
Sarkanie draudi. Kādus briesmu stāstus par Krievijas armiju raksta Rietumu mediji

"Satraukumu" Ziemassvētku dienās Lielbritānijā izraisījis Krievijas kuģis "Perekop", kas ienācis valsts teritoriālajos ūdeņos.

"Tyne" komandieris, 2.ranga kapteinis Džons Brauerts paziņoja: "Ir īpaši smagi atstāt ģimenes šajā gada laikā, taču nacionālā drošība ir jāsargā pat Ziemassvētkos, un – kā viena no svētku periodā dežurējošajām vienībām – mēs bijām gatavi tam, ka mums nāksies iziet jūrā."

Viņš piebilda, ka daži ekipāžas locekļiu bija spiesti steigšus atgriezties uz kuģa, taču bruņoto spēku pienākums ir jebkurā laikā rūpēties par valsts drošību:

"Mūsu tuvinieki saprot mūsu uzdevumus un, neapšaubāmi, sniedz jūtamu ieguldījumu nacionālajā drošībā, joprojām atbalstot mūs."

"Es pateicos kuģa "Tyne" ekipāžai, kas izgāja jūrā, lai sargātu mūsu jūras," pauda Lielbritānijas aizsardzības ministrs Bens Volless.

Американский эсминец USS McCampbell - Sputnik Latvija
Krievijas AM komentēja ASV eskadras kuģa tuvošanos Krievijas krastiem

Ziņots, ka Ziemassvētkos vairāk nekā 3500 JKF, tās atbalsta vienību, jūras kājnieku un jūras aviācijas karavīru atradās dienestā vai bija gatavi ierasties pēc pirmās prasības jebkādu notikumu gadījumā – valstī vai aiz tās robežām.

Krievijas kuģis pieder pie "Smoļnij" tipa. Tas būvēts XX gs. 70.gados un tiek izmantots kā mācību kuģis 300 kursantiem un 30 pasniedzējiem. Parasti kuģis nes standarta bruņojumu pašaizsardzībai un patruļas funkciju veikšanai. Krievijas Baltijas flotes sastāvā ir divi šāda tipa kuģi – "Perekop" un "Smoļnij".

Ziņu lente
0