Sākot ar telefoniem un beidzot ar grilu: ko pasažieri aizmirst Rīgas transportā

© Sputnik / Сергей Мелконов / Pāriet pie mediju bankasДевушка на остановке городского транспорта в Риге
Девушка на остановке городского транспорта в Риге - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
"Rīgas satiksme" ik mēnesi saņem simtiem iesniegumu par pazaudētām mantām, tostarp par samērā neparastām, taču nebūt ne visas atgriežas pie saviem īpašniekiem.

RĪGA, 26. decembris – Sputnik. Šī gada pirmajos 11 mēnešos "Rīgas satiksme" saņēmusi 12 tūkstošus iesniegumu saistībā ar mantām, kuras tika pazaudētas vai aizmirstas sabiedriskajā transportā. Salīdzinot ar pagājušo gadu, iesniegumu skaits nav īpaši mainījies.

Diemžēl, ne visas mantas atgriežas pie to īpašniekiem, jo bieži vien tās paņem kāds cits, vēsta Latvijas Radio.

Рижский микроавтобус - Sputnik Latvija
Kurš būs ieguvējs sakarā ar atvieglojumu atcelšanu minibusos un cik Rīga ietaupīs

"Rīgas satiksme" Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Baiba Bartaševiča-Feldmane pastāstīja, ka visbiežāk sabiedriskajā transportā pazaudē e-talonus, šogad šādu gadījumu skaits bija gandrīz četri tūkstoši.

"Protams, pasažieri aizmirst arī makus, mobilos tālruņus, un ir arī sezonālas lietas - lietussargi lietainā laikā, cimdi, šalles un cepures aukstā laikā. Bērniem mēdz pazust sporta maisiņi. Ir atsevišķi gadījumi arī par mūzikas instrumentiem," atzīmēja Bartaševiča-Feldmane.

"Bet, runājot par neierastākiem zaudējumiem, mēs esam saņēmuši pietiekami par pazaudētu zobu plati un par ļoti dārgu ādas cimdu, kurā iekšā ir briežu vilna.  Tad ir bijis pieteikums par nozaudētu melnu ādas somu, kurā iekšā ir grils," turpināja viņa.

Nereti transportā tiek atstātas bērnu rotaļlietas, kuras ne vienmēr maksā dārgi, taču emocionālā ziņā to zaudējums ir īpaši smags.

Nozaudēto lietu uzglabāšana tiek īstenota atbilstoši normatīvajiem aktiem, piemēram, pārtikas produkti netiek ilgi uzglabāti, savukārt personas apliecinošie dokumenti tiek nodoti policijai.

Ziņu lente
0