Latvijā gaidāms sals, sniegs un apledojums uz ceļiem

© Sputnik / Sergey MelkonovПервый снег в Риге. Велосипеды
Первый снег в Риге. Велосипеды - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Sinoptiķi sola, ka nākamajās dienās Latvijā kļūs vēsāks, gaidāms sniegs, taču sals nebūs ilgs.

RĪGA, 26. decembris - Sputnik. Sinoptiķi prognozē, ka ceturtdien un piektdien, 26. un 27. decembrī Latvijā gaidāms sals un lietus vietā zemi klās sniegs, informē Mixnews.lv.

Sestdien, 28.decembrī būtiski nokrišņi nav gaidāmi. Sestdienas naktī, iespējams, kļūs vēsāks. Pēc tam Latvijā gaidāma silta atmosfēras fronte, ko pavadīs bagātīgs sniegs un lietus.

Gada nogalē pūtīs brāzmains rietumu vējš, gaisa temperatūra – no +4 līdz +7 grādiem. Iespējams, 1.janvārī būs mazliet vēsāks.

Šajā periodā autovadītājiem nāksies vērīgi sekot stāvoklim uz ceļa – iespējams apledojums uz ceļiem. Ieteicams ievērot distanci un ceļu satiksmes noteikumus.

Ceturtdien, 26.decembrī meteorologi sola mākoņainu laiku un lietu. Gaisa temperatūra valstī svārstās no +1 līdz +5 grādiem, Rīgā – no +4 līdz +5.

​Iepriekš vēstīts, ka siltā laika dēļ decembrī Latvijā priekšaicīgi uzplaukušas pavasara puķes, dažviet tās par aug un zied jau no vasaras. Piemēram, Uzvaras parkā uzplaukusi sakura. Vietām Latvijā uzziedējušas sniegpulkstenītes un pat prīmulas, lapas izdzinuši krokusi un citas pavasara puķes.

Tāpat daudzviet valstī parādījušies pūpolu pumpuri. Mežos vēl atrodamas gailenes, vietām turpina zaļot papardes. Dažviet jau vairākas nedēļas redzamas ziedošas zilās un baltās anemones.

Ziņu lente
0