Politika

Nemiro: KPV LV partija restartējas

© Sputnik / Sergey Melkonov5-й туристический форум Китая и стран Центральной и Восточной Европы на высоком уровне. Министр экономики Ральф Немиро
5-й туристический форум Китая и стран Центральной и Восточной Европы на высоком уровне. Министр экономики Ральф Немиро - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Partija KPV LV iziet cauri "pašattīrīšanās" procesam: katrs no frakcijas locekļiem vēlas būt līderis, savukārt daži jau ir pametuši partiju.

RĪGA, 23. decembris – Sputnik. Ekonomikas ministrs Ralfs Nemiro (KPV LV) pastāstīja par neparastajiem procesiem, kuri notiek partijā, radio Baltkom intervijā.

Pagājušajā nedēļā kļuva acīmredzamas KPV LV partijas domstarpības ar pārējiem valdošās koalīcijas locekļiem, kā arī pretrunas pašā partijā. Sākumā IeM vadītājs Sandis Ģirģens un labklājības ministre Ramona Petraviča, kuri pārstāv KPV LV, neatbalstīja likumprojekta par Rīgas domes atlaišanu nodošanu Saeimai, un pēc tam Saeimā to atbalstīja tikai divi KPV LV deputāti, tostarp partijas dibinātājs Artuss Kaimiņš, kurš iepriekš paziņoja, ka "ar nodedzinātām rokām atbraukšu un nobalsošu pret šo domi".

Лидер KPV LV Артусс Кайминьш после выборов - Sputnik Latvija
"Sākam ar sevi": Memory Water nāksies atbildēt par KPV LV priekšvēlēšanu reklāmu

"Katra partija, kura iet uz vēlēšanām, nosaka kaut kādus akcentus. Un šajā gadījumā ir jāsaprot, ka ir jautājumi, kuri ir jārisina ikdienā. Gāze, elektrība, tur visu laiku ir jāuztur attiecības ar mūsu kaimiņiem, jāvirza politiskās intereses mūsu interešu skatījumā. Ir plašāki jautājumi: piemēram, birokrātijas samazināšana vai eksporta atbalstīšana," pastāstīja Nemiro.

Saskaņā ar jaunākajām sabiedriskā viedokļa aptaujām, par KPV LV būtu gatavi nobalsot tikai 3% Latvijas iedzīvotāju. Pēc Nemiro sacītā, tas ir saistīts ar to, ka šobrīd partija "restartējas".

"KPV LV popularitātes kritums – tas ir normāli, ja paskatās uz tiem jautājumiem, kuri mums bija jārisina. Daudzi cilvēki aizgāja no partijas, un tas, protams, vēlētājiem nepatīk. Taču tas ir normāls process. Mūsu Saeimas frakcijā bija 16 cilvēki, 16 personības. Un katrs, laikam, vēlas būt vislielākais līderis, taču tas ir neiespējami, jo mēs esam komanda. Tādēļ tagad mēs ejam cauri, ja tā var sacīt, pašattīrīšanās procesam," pateica Nemiro.

Pēc viņa domām, patlaban visi partijas locekļi ir aizņemti ar svarīgām lietām.

"Šobrīd katrs nodarbojas ar savu lietu. Ir ministri, deputāti, kuri vada komisijas. Domāju, ka partijai būs līderi, un tad jau redzēs. Mums februārī būs kongress, varbūt, būs kaut kādas izmaiņas, iesim tālāk. Mums pats galvenais ir parādīt, ka mēs vēlamies sniegt izaugsmi ekonomikai, konkrēti ar eksporta palīdzību. Un tad jau redzēs, kādi būs rezultāti," paziņoja Nemiro.

Ziņu lente
0