Kompānija Allseas apturēja "Ziemeļu straumes 2" darbus: KF izsaka līdzjūtību eiropiešiem

© Photo Nord Stream 2 / Thomas EugsterТрубы газопровода "Северный поток — 2"
Трубы газопровода Северный поток — 2 - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ASV sankcijas pret cauruļvadiem "Ziemeļu straume 2" un "Turcijas straume" tiek virzīti uz Eiropas ekonomikas iedragāšanu. Maskava izsaka līdzjūtību.

RĪGA, 22. decembris – Sputnik. Kā Maskava reaģē uz Vašingtonas sankcijām pret cauruļvadiem "Ziemeļu straume 2" un "Turcijas straume"?

Saskaņā ar KF ĀM publicēto komentāru, Krievija ar interesi vēro, kā ASV pāriet zīmīgu robežu ārpolitikā, sākot ieviest sankcijas pret saviem sabiedrotajiem, vēsta RIA Novosti.

ASV Finanšu ministrija iepriekš paziņoja par sankciju stāšanos spēkā pret cauruļvadiem "Ziemeļu straume 2" un "Turcijas straume". Vašingtona pieprasīja nekavējoties apturēt būvniecību kompānijām, kuras veic cauruļvadu ielikšanu.

Строительство газопровода Северный поток-2 в Германии - Sputnik Latvija
Stājušās spēkā ASV sankcijas pret "Ziemeļu straumi 2"

Piemēram, šveiciešu darbu veicējs Allseas, gaidot skaidrojumus, apturēja gāzesvada cauruļu izbūves darbus.

Tikmēr vācu kompānijas uzskata par neiespējamu apturēt būvniecību, nosaucot to par iejaukšanos iekšlietās. Berlīne uzstājas pret sankciju ieviešanu. Vācu darbu veicēji turpina darbu.

Savukārt Maskava, kā paziņoja KF ĀM, "ar interesi vēro" un negrasās izbeigt savu ekonomisko projektu īstenošanu.

Atliek tikai pažēlot Eiropas partnerus, jo amerikāņi ir aizgājuši līdz robežai, kad vēlme uzspiest Eiropai savu sašķidrināto dabasgāzi stāv augstāk nekā viņu tā saucamo sabiedroto intereses, un ved pie Eiropas ekonomikas iedragāšanas.

"Vērojama tieksme uzspiest Eiropai Amerikas sašķidrināto gāzi, kura tai izmaksā daudz dārgāk nekā cauruļvadu piegādes no Krievijas, un līdz ar to palēnināt tās ekonomikas attīstību, iedragāt konkurētspēju ar ASV pasaules tirgos. Rezultātā eiropieši paliek zaudētājos pēc visiem parametriem," teikts ĀM paziņojumā.

Krievijas ĀM pievērsa uzmanību tam, ka Eiropas valstu reakcija uz ASV sankcijām kļūs par to suverenitātes rādītāju.

Krievijas ĀM oficiālā pārstāve Marija Zaharova savā Facebook lapā vispār pauda pieņēmumu, ka drīzumā amerikāņi pieprasīs Eiropas Savienības valstīm pārstāt elpot, un tās padevīgi izpildīs šo prasību.

"Valsts ar valsts parādu 22 triljonu dolāru apmērā aizliedz kredītspējīgām valstīm attīstīt reālu savas ekonomikas segmentu! Amerikas dzīves uz parāda ideoloģija nav izturējusi pasaules konkurenci, ko regulāri apstiprina ASV Finanšu ministrija, izrakstot jaunu "ekonomisko aresta orderi". Drīzumā pieprasīs nekavējoties izbeigt elpot. Un daudzi to taču izpildīs," uzrakstīja Zaharova.

Ziņu lente
0