Solovjovs par Sputnik Igaunija grūtībām: tas ir neiespējami demokrātiskā valstī

© Sputnik / Владимир Федоренко / Pāriet pie mediju bankasЖурналист, теле- и радиоведущий Владимир Соловьев
Журналист, теле- и радиоведущий Владимир Соловьев - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Situācija, kurā žurnālistus piespiež pamest darbu ar kriminālvajāšanas draudiem, ir neiedomājama mūsdienu valstī, kas, vismaz vārdos, augstu vērtē vārda brīvību un demokrātiju, ir pārliecināts pazīstamais Krievijas televīzijas raidījumu vadītājs Vladimirs Solovjovs.

RĪGA, 20. decembris — Sputnik, Ļevs Rižkovs. Varasiestāžu draudi ierosināt krimināllietas pret Sputnik Igaunija darbiniekiem, ka viņi nemainīs darba vietu, neatbilst Eiropas priekšstatiem par vārda brīvības aizsardzību un demokrātiju. Tāds ir pazīstamā Krievijas televīzijas raidījumu vadītāja Vladimira Solovjova viedoklis.

"Es nespēju noticēt tam, ka XXI gadsimtā valstī, kas ir Eiropas Padomes locekle, valstī, kas augstu vērtē (vismaz savu politiķu paziņojumos) demokrātiskās vērtības, ir iespējama situācija, kurā žurnālistiem saka: "Pametiet darbu vai sēdīsieties cietumā."

Nevienā pasaules valstī nav iespējams iedomāties tādu situāciju, ja vien mēs nerunājam par kaut kādām pagātnes tirānijām, kurās cilvēkam būtu piespriests sods pat bez tiesas sprieduma, neierosinot lietu, neizvirzot nekādas apsūdzības."

Студия радио Sputnik - Sputnik Latvija
Igaunija uzskata, ka draudi Sputnik darbiniekiem ir likumīgi

Solovjovs atzīmēja, ka draudi žurnālistiem izskanējuši par to, ka viņi pilda savu profesionālo pienākumu un strādā absolūti leģitīmā izdevumā.

"Es ceru, ka tā ir kaut kāda kļūda, vai kāds pārlieku centīgs ierēdnis nav uzmanīgi izlasījis gan Igaunijas, gan visas Eiropas likumus par mediju darbību," paziņoja teleraidījumu vadītājs.

Iepriekš starptautiskās ziņu aģentūras "Rossija segodņa", RT un Sputnik galvenā redaktore Margarita Simoņana igauņu un krievu valodās aicināja Igaunijas prezidenti Kersti Kaljulaidu pievērst uzmanību situācijai ar Sputnik Igaunija un nepieļaut žurnālistu arestu.

Ziņu lente
0