Sniegs Latvijā būs, taču ne Ziemassvētkos: sinoptiķi stāsta, kas gaidāms

© Sputnik / Sergey MelkonovПервый снег в Риге. Прохожий
Первый снег в Риге. Прохожий - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Meteorologu jaunākās prognozes neparedz sniegu un salu Ziemassvētkos ne Latvijā, ne lielākajā daļā citu Eiropas valstu.

RĪGA, 20. decembris — Sputnik. Sinoptiķu jaunākās prognozes necik neatšķiras no iepriekšējām – sniegs un sals nav gaidāms ne Latvijā, ne lielākajā daļā citu Eiropas valstu, vēsta Mixnews.lv.

Meteorologi sola, ka temperatūra mazliet kritīsies tuvākajās dienās. Naktīs termometra stabiņš var pat nokristies zem nulles. Tomēr Ziemassvētkos gaisa vidējā temperatūra sastādīs +1..+6 grādus. Šo informāciju savā lapā Twitter publicēja arī meteorologs Jānis Trallis.

Toties Jaungadā Latviju gaida īsta ziema. Parādīsies ilgi gaidītas sniegs, iestāsies sals, uzskata meteorologi.

Уборка снега в Риге - Sputnik Latvija
Snigšana turpināsies! Latviju apbēris sniegs, taču tas ir tikai sākums

Arī iepriekš sinoptiķi prognozēja, ka balti Ziemassvētki Latvijā, domājams, nav gaidāmi – svētkos joprojām valdīs drīzāk gan rudenim, ne ziemai raksturīgs laiks.

Tāpat tika ziņots, ka gaidāmā ziema Eiropā būs silta, bet Ziemeļeiropā – pat mitrāka nekā parasti. Laikapstākļus Eiropas ziemeļos lielākoties, pēc meteorologu domām, noteiks cikloni, kuri nesīs siltas un mitras gaisa masas no Atlantijas okeāna, tāpēc iespējams liels daudzums nokrišņu.

Tiesa, sinoptiķi atgādināja arī to, ka ilgtermiņa prognozes bieži vien nepiepildās, un pat siltās ziemās iespējami spēcīga sala periodi.

Ziņu lente
0