Vidusjūrā notiek Krievijas un Sīrijas mācības pret starptautisko terorismu

© Sputnik / Макс Ветров / Pāriet pie mediju bankasМалые ракетные корабли - "Зеленый Дол" и "Серпухов"
Малые ракетные корабли -  Зеленый Дол и Серпухов - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas Jūras kara flote un Sīrijas Arābu Republikas Jūras kara spēki sākuši kopīgas mācības Vidusjūras austrumu daļā.

RĪGA, 18. decembris — Sputnik. Krievijas un Sīrijas kopīgās mācības Vidusjūrā organizētas ar mērķi uzlabot abu valstu bruņoto valstu mijiedarbību sekmīgai cīņai ar nelikumīgajiem bruņotajiem formējumiem un starptautisko terorismu, informēja mācību vadītājs, kontradmirālis Aleksandrs Juldaševs, vēsta Sputnik Igaunija.

Militārpersona atklāja, ka manevri Vidusjūrā notiek vienotā operatīvajā fonā, to gaitā tiks izspēlētas dažādas taktiskās epizodes. Piemēram, taktiskās grupas, ko veido Krievijas un Sīrijas kuģi, organizē kopīgas artilērijas mācības un manevrus.

Активисты из организации Белые каски в Сирии. Архивное фото - Sputnik Latvija
Krievijas Aizsardzības ministrija: "Baltās ķiveres" gatavo provokāciju Idlibā

Krastā apsardzes un aizsardzības vienības apgūst metodes cīņai pret bezpilota lidaparātiem, cīņu ar nelikumīgajiem bruņotajiem formējumiem, kā arī uzlabos iemaņas, kas nepieciešamas, lai lokalizētu un likvidētu ieroču pielietošanas sekas pret Krievijas jūras kara bāzes punktu Tartusā.

Mācībās Vidusjūras austrumu daļā iesaistīti Krievijas kuģi, lidmašīnas no Hmeimimas aviobāzes, Sīrijas JKS raķešu kuteri un tralētāji. Manevru rajons izraudzīts ar nodomu, jo Krievijas JKF kuģi pie Sīrijas krastiem sniedz milzīgu ieguldījumu cīņā ar starptautisko terorismu, arī pateicoties spārnoto raķešu "Kalibr" triecieniem pa kaujinieku objektiem, turklāt Tartusas bāze ir galvenais bruņoto spēku apgādes punkts arābu republikā.

Bruņotais konflikts Sīrijā turpinās no 2011.gada. Saskaņā ar rietumvalstu izstrādāto scenāriju, Sīriju gaidīja Lībijas liktenis, kas iegrimusi pilsoņu kara haosā pēc valsts līdera Muamāra Kadafi slepkavības.

Krievijas karavīri uzturas Sīrijas Arābu Republikā no 2015.gada pēc Sīrijas valdības lūguma cīņai ar teroristiskajiem grupējumiem. Patlaban Sīrijas teritorija ir gandrīz pilnībā attīrīta no teroristiem, taču valsts ziemeļos joprojām atrodas amerikāņu karavīri, kuri piesedz valsts dabas resursu izlaupīšanu.

Ziņu lente
0