Mazāk nekā trešdaļa Latvijas iedzīvotāju neiedomājas Ziemassvētkus bez dāvanām

© Sputnik / Дмитрий дубинскийПутешествие в Рождество
Путешествие в Рождество - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas iedzīvotāji nav gatavi ņemt kredītus dāvanu iegādei, neatstāj pirkumus uz pēdējo brīdi un zina, ka dāvināt mājdzīvniekus nav labi.

RĪGA, 16. decembris – Sputnik. Lielākā daļa, jeb 73% Latvijas iedzīvotāju uzskata, ka saņemt dāvanas Ziemassvētkos ir patīkami, taču tā nav pati svarīgākā svētku daļa, kamēr 27% nespēj iztēloties Ziemassvētkus bez dāvanām, raksta TVNet.

Biznesa augstskolas "Turība" veiktās aptaujas rezultāti liecina, ka 24% Latvijas iedzīvotāju Ziemassvētkos vēlas saņemt pašdarinātu, speciāli viņiem darinātu dāvanu, piemēram, dekoru, svētku uzkodas vai apģērbu, 23% – biļeti uz kultūras pasākumu, savukārt 20% – ceļojumu. 70% respondentu piekrīt, ka Ziemassvētku dāvanas kārtā nevajadzētu pasniegt mājdzīvniekus.

Остров Кунашир, Горячий пляж. У подножия вулкана Тятя клубятся испарения горячих вод речки Кислая.  - Sputnik Latvija
Kurp doties Jaunajā gadā? Svētku ceļojumu gids

Vairāk nekā puse, jeb 59% respondentu pērk svētku dāvanas parastos veikalos, 17% – Internetveikalos, savukārt 15% paši taisa tās.

Turklāt 33% respondentu paziņoja, ka vienas dāvanas iegādei viņi iztērē vidēji no 10 līdz 20 eiro, 26% aptaujāto vienai dāvanai tērē līdz 50 eiro, savukārt 21% respondentu cenšas iekļauties summā no 5 līdz 10 eiro. Tikai 4% respondentu ir gatavi iztērēt vienai Ziemassvētku dāvanai vairāk nekā 100 eiro, un tikai 1% respondentu ir gatavi paņemt ātro kredītu dāvanu iegādei.

Tāpat aptaujas gaitā noskaidrojās, ka 46% respondentu sāk domāt par dāvanu pirkšanu vismaz mēnesi pirms svētkiem,35% – nedēļu pirms svētkiem, 10% – vairākus mēnešus pirms svētkiem, savukārt 9% respondentu atliek dāvanu iegādi uz pēdējo brīdi.

Ziņu lente
0