Viedoklis

Latvija: kurš cenšas iegāzt KF vēstniecību, izsūtot tās vārdā vīrusus

© Pixabay / pompiРабота за компьютером
Работа за компьютером - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas Kiberdrošības dienests brīdina: Krievijas vēstniecības Latvijā vārdā valsts iestādēm tiek izsūtītas vēstules, kurām ir pievienoti vīrusu faili. Lūdz būt ļoti vērīgiem. Taču patriotiem rūp pavisam citi jautājumi.

Brīdinājums no iestādes, kura nodarbojas ar datortehnoloģiju likumpārkāpumiem, iznāca uzmanību piesaistošs. Līdzīgi visiem, kas pieraduši lasīt rindas pa diagonāli, Latvijas patrioti (viņi arī ir cilvēki), ieraugot vārdus "Krievijas vēstniecība" un "vīrusi", uzreiz aizgāja lasīt, ko tad tie viltīgie krievi atkal pastrādājuši, raksta radio Sputnik autors Pjotrs Maļejevs.

Tiek ziņots, ka kaut kādi ļaundari KF vēstniecības Latvijā vārdā izsūtīja vēstules ierēdņiem un pievienoja tām klāt vīrusus. Turklāt šāds kiberuzbrukums notiek jau ne pirmo reizi. Kas te ir dīvains… It kā visi blakus stāvošie vārdi ir pareizi, taču secinājums iznāk kaut kāds netradicionāls. It kā krievi nav ne pie kā vainīgi. It kā, tieši pretēji, – viņus cenšas iegāzt. Tā nu gan nav lāga lieta. Un patrioti aizdomājās.

Кибератаки - Sputnik Latvija
Viedoklis
NATO kibermācības Igaunijā: mērķi un līdzekļi

Paziņojumā teikts, ka vēstules izskatījās kā atbilde uz saraksti. Turklāt to saņēmēji redzēja daļu no savas nosūtītās vēstules. Pagaidiet… kādā sakarā Latvijas valsts iestādes sarakstās ar Krievijas vēstniecību?? Turklāt, klīst baumas, ka taisni valdības iestādes. Kas tie par dīvainiem sakariem? Nebūtu slikti tos izpētīt. Tīri valsts drošības nolūkos uzstādīt kaut kādu labu programmiņu sarakstes dalībnieku detaļu noskaidrošanai.

Pati Krievijas vēstniecība Latvijā iepriekš paziņoja, ka darbinieku elektroniskajam pastam tika veikti kiberuzbrukumi. Redziet, kaut ko uzlauza, var izmantot. Taču Latvijas faniem ir garlaicīgi no šādām ainām. Jo iztēli musina pavisam citas ainas. Kas ir šie nezināmie "ļaunprāši"? No kādas valsts viņi ir? Kāpēc nesaka, kādēļ vilcinās?

Manuprāt, viss ir visnotaļ skaidrs. Viltīgie krievi domāja visus piemānīt. Un lai neviens nedomā uz viņiem, paši sevi arī uzlauza. Sarīkoja piesegšanas operāciju. Un pēc tam sāka izsūtīt vīrusus visiem ierēdņiem, kuru e-pasts ir atvērtos informācijas avotos. Motīvs taču ir skaidrs – padarīt vājāku Latviju, sanaidot labus cilvēkus un ministrus, pakratīt digitālo īpašumu un visu noskaidrot.

Viltīgie. Domāja, ka, ja izsūtīs vīrusus savā vārdā, tad padomās uz ikvienu citu, tikai ne uz to, kas izsūta? Mūs neaptīsi ap pirkstu – tādēļ centieties labāk. Savukārt mēs, patrioti, labāk pacelsim glāzi par digitālo dienestu, par pagaidām nenoķertajām, taču Krievijas rokām.

Ziņu lente
0