Politika

Polijā brīdina par mēģinājumu sekām padarīt Krieviju par ienaidnieku

© Sputnik / Алексей Витвицкий / Pāriet pie mediju bankasФлаги Евросоюза и Польши
Флаги Евросоюза и Польши - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Iepriekš Polijas līderis Andžejs Duda nosauca Maskavu par "partneri un kaimiņu", kuram Varšava ne visos jautājumos piekrīt, taču ar kuru ir jāveic pārrunas.

RĪGA, 15. decembris – Sputnik. Varšava nekad neuzstās uz antagonisma Rietumu attiecībās ar Krieviju, paziņoja Polijas prezidenta Andžeja Dudas kancelejas vadītājs Kšištofs Ščerskis, vēsta Sputnik Lietuva, atsaucoties uz aģentūru Reuters.

Солдат канадского контингента НАТО в Латвии на БТР LAV 6 в День Лачплесиса - Sputnik Latvija
VFR aicina ņemt vērā Baltijas valstu un Polijas attieksmi pret Krieviju

Šādi viņš komentēja Polijas līdera izteicienu NATO samita laikā Londonā par to, ka Maskava nav NATO ienaidnieks.

"Kā valsts, kura ir kaimiņos ar Krieviju, mēs nekad neuzstāsim uz antagonisma Rietumu attiecībās ar Krieviju, jo tad mēs varam kļūt par šī antagonisma upuri," paziņoja Ščerskis.

Pēc politiķa sacītā, Francijas prezidentam Emanuelam Makronam, kurš uzstājās NATO samitā Londonā ar piedāvājumu pārskatīt attiecības ar Maskavu, neizdevās ietekmēt Dudas pozīciju. Ščerskis uzskata, ka šodien dialoga iespējas ar KF ir "ierobežotas", taču atvērtāka pušu mijiedarbība tomēr ir iespējama.

"Krievijas politika var mainīties, tā var atvērt ceļu plašākam dialogam, taču tas prasīs nosacījumu izmaiņas. Pirmām kārtām, atkāpšanās no spēka politikas reģionā," paziņoja viņš.

Iepriekš Duda nosauca Maskavu par "partneri un kaimiņu", kuram Varšava ne visos jautājumos piekrīt, taču ar kuru ir jāveic pārrunas.

Federācijas Padomē izteica pieņēmumu, ka Polijas prezidenta vārdi atspoguļo viņa Amerikas kolēģa Donalda Trampa pozīciju. Krievijas senators Aleksejs Puškovs norādīja, ka Varšava negrasās atteikties no spiediena un sankciju politikas, neraugoties uz tās sacīto.

Американские ракеты Patriot размещены в Польше - Sputnik Latvija
Polijas ĀM vadītājs nosauca veidu kā "savaldīt Krieviju"

Politologs, Nacionālā mūsdienu ideoloģijas attīstības institūta direktora vietnieks Igors Šatrovs paziņoja, ka attiecībās starp NATO dalībvalstīm parādījusies krīze. Pēc viņa teiktā, aliansē nav vienotības, tostarp pozīcijā attiecībā uz KF.

Maskava vairākkārt uzsvērusi, ka negrasās nevienam uzbrukt, taču Baltijas valstis uztur mītu par "Krievijas draudiem", lai palielinātu NATO kontingenta un militārās tehnikas skaitu savā teritorijā un attaisnotu vērā ņemamus aizsardzības izdevumus.

Ziņu lente
0