ASV palielījās ar raķeti, kas spēj pārvarēt Krievijas PGA līdzekļus

© U.S. Missile Defense AgencyЗапуск баллистической ракеты
Запуск баллистической ракеты - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pentagonā ir pārliecināti, ka Krievijas pretgaisa aizsardzības sistēma nekļūs par šķērsli jaunajai Amerikas raķetei, kas izstrādāta speciāli Savienoto Valstu GKS un JKS.

RĪGA, 15. decembris – Sputnik. Nesen veiktie izmēģinājumi parādīja, ka ASV ir raķete, kura spēj pārvarēt Krievijas PGA līdzekļus, paziņoja Amerikas ģenerālis Džons Rafertijs, vēsta Sputnik Igaunija.

Priekš kam amerikāņiem šāda raķete

Runa ir par "zeme-zeme" klases raķeti Precision Strike Missile (PrSM), ko izstrādājusi korporācija Lockheed Martin ASV Jūras karaspēkiem un Gaisa karaspēkiem. Saskaņā ar izdevuma Breaking Defense datiem, tās veiksmīgie izmēģinājumi notika White Sands poligonā Ņūmeksikas štatā, 10. decembrī.

Izmēģinājumu laikā raķete esot pārvarējusi aptuveni 240 kilometrus un iznīcinājusi visus mērķus. Rafertijs pastāstīja, ka Eiropā Precision Strike Missile tiks izmantota pirmām kārtām Krievijas pretgaisa aizsardzības sistēmas pārvarēšanai, savukārt Klusā okeāna reģionā tai paredzēts stāties pretī Ķīnas JKS.

Здание Пентагона. Вашингтон. - Sputnik Latvija
Politika
"Divkosīga politika". Militārais eksperts par raķešu izmēģinājumiem ASV

Tāpat ģenerālis paziņoja, ka jaunās raķetes izstrāde tika uzsākta ar mērķi aizstāt taktisko raķešu sistēmu ATACMS. Precision Strike Missile pēc izmēriem būs mazāka nekā tās priekšteces, kas sniegs iespēju izvietot to uz lielāka skaita iekārtām.

Amerikas GKS un JKS bruņojumā Precision Strike Missile jānonāk 2023. gadā. Pēc diviem gadiem to plānots atjaunot, aprīkojot ar mērķu izsekošanas un iznīcināšanas funkciju atkarībā no to radiostarojuma.

Ziņu lente
0