Apgrābsta sievietes, staigā utaini: Latvijas studentus šokē kopmītņu kaimiņi no Indijas

© Sputnik / Евгений ЛешковскийБогиня Кали рядом с другими образами Богини - Лакшми и Сарасвати
Богиня Кали рядом с другими образами Богини - Лакшми и Сарасвати - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Viņi neprot ne tikai latviešu, pat angļu valodu un nevar mācīties, toties jūtās kā saimnieki un šokē pārējos studentus. Biznesa augstskolas "Turība" kopmītnēs izcēlies pamatīgs konflikts indiešu studentu dēļ.

RĪGA, 15. decembris – Sputnik. Biznesa augstskolas "Turība" kopmītnēs Rīgā izcēlies patiess starpnacionāls konflikts. Kaut gan patiesais konflikta iemesls nav saistīts ar tautību, bet gan ar šokējošo indiešu studentu grupas uzvedību.

Latvijas Televīzijas raidījums "4. studija" parādīja sižetu par to, kas notiek kopmītnēs, vēsta Mixnews.lv.

Vērts atzīmēt, ka "Turība" ir viena no vadošajām Latvijas privātajām augstskolām. Tur mācās četri tūkstoši studentu no 40 pasaules valstīm. Biznesa augstskolas kopmītnēs dzīvo aptuveni 600 studentu. Un 300 no tiem ir no Indijas.

Ārzemju studenti dzīvo četru cilvēku istabās. Par to ikmēnesi maksā 59 eiro.

Latvijas studente Dana Pizāne pastāstīja, ka indieši burtiski rīko haosu kopmītnēs. Kaut arī viņi dzīvo atsevišķā ēkā. Un šī ēka pārtapusi mazā Indijā, kur pat uzdarbojas nelieli grupējumi, kuri karo savā starpā.

Taču viņi pagadās sabojāt dzīvi arī visiem apkārtējiem: trokšņo, uzmācas sievietēm, pat lieto narkotiskās vielas. Pēc Danas sacītā, daudziem indiešiem matos ir utis.

Узбекистан - жемчужина Средней Азии - Sputnik Latvija
Padzīt no Latvijas studentus no Uzbekistānas un Indijas? Šuplinska gaida jauniešus no ES

Studente atzīstas, ka ir brīdinājusi indiešu kaimiņus par to, ka viņiem klāsies smagi gan Latvijā, gan Eiropā, ja viņi nemainīs savus ieradumus. Taču daudzi, pēc viņas teiktā, nevēlas laboties un uztver viņas vārdus agresīvi.

Viņi paguvuši sadumpoties arī pret viņu. Jo Dana ne reizi vien publicēja to, kas notiek, Facebook. Savukārt pēc televīzijā parādītā sižeta viņa sākusi izjust vēl lielāku diskomfortu no indiešu kaimiņiem.

"4. studijas" sižetā atzīmē, ka vienīgā mācību iestāde, kas māca ārzemju studentiem uzvedības normas kopmītnēs, kā arī kopumā Rīgā, ir Rīgas Stradiņa universitāte.

Augstskola pirms dažiem gadiem noslēdza sadarbības līgumu ar Rīgas Pašvaldības policiju, kas angļu valodā lasa ārzemniekiem lekcijas par uzvedības noteikumiem.

Žēl, ka daudzi studenti no Indijas neprot angļu valodu, nerunājot jau par latviešu valodu. Uz to jau ir norādījusi Latvijas Izglītības un zinātnes ministrija, aicinot mācību iestādes rūpīgāk rīkot abiturientu atlasi.

Пакистанский кебаб в Риге - Sputnik Latvija
Nacionālais bloks uzstājas pret studentiem no Indijas: viņi te kebabus taisa, nevis mācās

Izglītības un zinātnes ministrijas vadītāja Ilga Šuplinska vispār runāja par to, ka Latvija ar lielāko prieku uzņemtu studentu no citām Eiropas Savienības valstīm, nevis no Indijas un Uzbekistānas.

Taču patiesība gaidām ir tāda, ka indieši veido lielāko ārzemju studentu procentu – 24,7%. Turklāt indieši bieži krāpjas, viņi iebrauc ES ar studentu vīzu, taču mācīties neiet, bet gan, piemēram, dodas strādāt uz kebabnīcām. Šogad vien tika noķērti 400 krāpnieku no Indijas.

Ziņu lente
0