Salaspils novads arī vēlas atbrīvoties no azartspēļu atkarības

© Sputnik / Игорь Зарембо / Pāriet pie mediju bankasВ зале игровых автоматов
В зале игровых автоматов - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Salaspils centrā, daudzdzīvokļu namu zonā izrādījušās četras spēļu zāles; novada dome nolēmusi izbeigt šo praksi.

RĪGA, 14. decembris – Sputnik. Pēdējo desmit gadu laikā Salaspils dome noraidījusi visus pieteikumus jaunu spēļu zāļu atvēršanai novadā, vēsta Jauns.lv.

Пивной фестиваль Latviabeerfest 2016 в Риге - Sputnik Latvija
Divi miljoni eiro: kaitīgi ieradumi un azartspēles uzturēs kultūru Latvijā

Ceturtdien novada dome kārtējo reizi noraidīja atļaujas piešķiršanu jaunas azartspēļu rīkošanas vietas atvēršanai Salaspilī.

Salaspils novada domes Sabiedrisko attiecību daļas vadītāja Lolita Balcerbule paziņoja, ka kopumā novadā darbojas četras spēļu zāles, kuras tika atvērtas pirms vairāk nekā 10 gadiem. Tās atrodas salīdzinoši tuvu viena otrai daudzdzīvokļu namu zonā.

Tagad parādījies jautājums par spēļu zāļu turpmāko pastāvēšanu. Uzklausot novada iedzīvotāju domas un ņemot vērā teritoriālā plānojuma vērtējumu, dome nonākusi pie secinājuma, ka Salaspils pilsētas centrā ir "objektīvs pieprasījums" cita veida pakalpojumiem, sevišķi tiem, kurus var izmantot ģimenes ar bērniem.

"Objektīvi sanācis tā, ka Salaspils blīvi apdzīvotajā daļā ģimenēm draudzīgu pakalpojumu sniegšanas vietas vēsturiski ir aizņēmis azartspēļu bizness," sacīja Balcerbule.

Salaspils novada domes priekšsēdētājs Raimonds Čudars uzskata, ka azartspēļu ierobežošana novadā ir iespējama, ja tiek veiktas izmaiņas teritoriālajā plānojumā un spēļu zāles tiek pārvietotas uz mazāk apdzīvotām vietām novada teritorijā.

Čudars paskaidroja, ka tuvākajā laikā domes izskatīšanai tiks iesniegts lēmums par spēļu zāļu darbības aizliegšanu pilsētā. Tiks veiktas arī sabiedriskās apspriešanas, kurās iedzīvotājus aicina būt aktīviem un izteikt savu viedokli.

Vakar lielākā daļa Daugavpils domes deputātu nobalsoja par lēmumu aizliegt pašvaldības teritorijā visas spēļu zāles.

Šī gada martā galvaspilsētas pašvaldības deputāti pieņēma lēmumu par visu spēļu zāļu slēgšanu Rīgas teritorijā, izņemot četru un piecu zvaigžņu viesnīcas. Uzņēmumiem tika doti pieci gadi zāļu slēgšanai, līdz ar ko Rīgā tās tiks slēgtas ne agrāk, kā 2024. gadā.

Игровые автоматы в казино - Sputnik Latvija
Rīgas dome nolēmusi slēgt galvaspilsētas spēļu zāles

Latvijā dzīvo vairāk nekā 79 tūkstoši cilvēku ar azartspēļu atkarību. No 2020. gada sāks darboties speciāls iedzīvotāju reģistrs – atkarīgie no azartspēlēm varēs iesniegt Loteriju un azartspēļu uzraudzības inspekcijai iesniegumus ar lūgumu neielaist viņus Latvijas azartspēļu iestādēs.

Tikmēr azartspēles Latvijā nes arvien lielākus ienākumus. Saskaņā ar Loteriju un azartspēļu uzraudzības inspekcijas datiem, šī gada deviņos mēnešos Latvijā strādājošie azartspēļu organizatori nopelnījuši 225,1 miljonu eiro – par 12,6% vairāk, nekā pērn. Vislielākos ienākumus nozarei atnesuši spēļu automāti – 171,1 miljonu eiro (+9,1%).

Ziņu lente
0