Politika

Runāja krieviski: Rīgā tikās Latvijas un Azerbaidžānas ĀM vadītāji

© Sputnik / Sergey MelkonovМинистр иностранных дел Латвии Эдгарс Ринкевичс
Министр иностранных дел Латвии Эдгарс Ринкевичс - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Video, kas tika ierakstīts Azerbaidžānas ārlietu ministra Elmara Mamedjarova tikšanās laikā ar Latvijas ĀM vadītāju Edgaru Rinkēviču, diplomāti sarunājas krievu valodā.

RĪGA, 14. decembris – Sputnik. Ceturtdien, 12. decembrī, Latvijas ĀM vadītājs Edgars Rinkēvičs tikās Rīgā ar Azerbaidžānas ārlietu ministru Elmaru Mamedjarovu.

Latvijas Ārlietu ministrijas Twitter publicētajā video Rinkēvičs un Mamedjarovs tikšanās laikā sarunājas krieviski.

"Salīdzinot ar mūsu Baku, tas ir ievērojami aukstāk," pateica Mamedjarovs, paspiežot roku Rinkēvičam. Latvijas ĀM vadītājs atbildes kārtā izpleta rokas un pauda piekrišanu.

Latvijas ĀM oficiālajā lapā tiek ziņots, ka tikšanās laikā ministriju vadītāji apsprieda aktuālus valstu divpusējās sadarbības jautājumus, tostarp sadarbību starptautisko organizāciju ietvaros, attiecības starp ES un Azerbaidžānu, sadarbību Austrumu partnerības formātā un drošības situāciju Dienvidu Kaukāza reģionā un Kalnu Karabahā.

Diplomāti pauda interesi par aktīva politiskā starpvalstu dialoga un sadarbības Austrumu partnerības formātā turpināšanu. Turklāt viņi uzsvēra nepieciešamību attīstīt ekonomisko sadarbību un sadarbību starp nozaru ministrijām un starpparlamentu kontaktus.

Tāpat Mamedjarovs Latvijā tikās ar prezidentu Egilu Levitu, premjeru Krišjāni Kariņu un aizsardzības ministru Arti Pabriku.

Azerbaidžānas ĀM vadītājas apmeklēja arī Latvijas Nacionālo bibliotēku. Tur viņš pasniedza dāvanu Tautas grāmatas plauktam.

Ziņu lente
0