Politika

Latvijas ostas valdības spīlēs: no amata atstādināts Ventspils ostas vadītājs

© Sputnik / Sergey MelkonovВентспилсский свободный порт
Вентспилсский свободный порт - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvija turpina cīņu ar ostām: satiksmes ministrs atbalstīja Ventspils ostas pārvaldnieka Imanta Sarmuļa atlaišanu.

RĪGA, 14. decembris – Sputnik. Piektdien, 13. decembrī ar Ventspils Brīvostas valdes lēmumu ostas pārvaldnieks Imants Sarmulis, kurš ieņēma šo amatu kopš 1995. gada, tika atlaists.

Latvijas Satiksmes ministrijas vadītājs Tālis Linkaits savā Twitter mikroblogā paziņoja, ka atbalstīja šo ostas valdes lēmumu atbilstoši Ventspils Brīvostas likuma sestajam pantam, kurš paredz, ka vadītāju atlaiž ostas valde pēc saskaņojuma ar satiksmes ministru.

Mixnews.lv vēsta, ka, saskaņā ar Sarmuļa ienākumu deklarāciju, pērn viņš nopelnīja savā amatā 149 701 eiro, savukārt pensijā viņš saņēmis 69 917 eiro. Uzkrāt bezskaidras naudas kontā bijušajam vadītājam izdevās 28 263 eiro, savukārt skaidrā naudā – 55 tūkstošus eiro.

Мэр Риги Олег Буров - Sputnik Latvija
Politika
Burovs: valsts vēlas pārņemt Rīgas ostu nebūt ne Lemberga dēļ

Atgādināsim, ka Latvijas Saeima iepriekš atbalstīja grozījumus, saskaņā ar kuriem pašvaldību pārstāvjiem ir jāpamet Rīgas un Ventspils ostas valdes – uzņēmumu vadībā paliks tikai ministru norīkotās personas. Tādējādi abas ostas pāriet pilnā valsts kontrolē.

Valdība pieņēmusi lēmumu izmainīt ostu valdes struktūru pēc Ventspils mēra Aivara Lemberga un četru ar viņu saistīto uzņēmumu, tostarp Ventspils Brīvostas, iekļaušanas ASV sankciju sarakstā. Nākamajā dienā pēc ziņu saņemšanas par sankcijām Lembergs nolēma pamest ostas valdi, lai neierobežotu tās darbu.

Ziņu lente
0